RETRO RÁDIÓ

A várakozásoknak vége! Nyitnak a karácsonyi vásárok, itt kerülhetsz ünnepi hangulatba





November 18-tól Budapest szívében, a Vörösmarty téren és a Szent István téren is megnyitja a kapuit a két legnagyobb budapesti karácsonyi vásár. Közben sorra indulnak be az ünnepi rendezvények a többi kerületben is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.18.
I. kerület IV. kerület V. kerület IX. kerület XI. kerület XX. kerület XXIII. kerület téli élmény

Mától december 31-ig tart a Vörösmarty Classic Xmas a Vörösmarty téren. A belvárosiak számára ingyenes közösségi programokkal – adventi gyertyagyújtó ünnepséggel, adventi hangversennyel, Szent Miklós-napi rendezvénnyel, gyermekek karácsonyi jótékonysági ajándékozásával és vendéglátásával – nyújtanak lehetőséget az élményekkel teli, tartalmas időtöltésre.

Ma már mehetünk a Vörösmarty téri karácsonyi vásárra – FOTÓ: BORS

Közterület-fenntartásra fordítja Belváros a bevételt

Miután a Fővárosi Önkormányzat lemondott a Vörösmarty téren megszokott adventi vásár megvalósításáról, és közben az V. kerülethez került át a tér fenntartása, ezért a Belváros úgy döntött, mégis lesz idén karácsonyi vásár. A belvárosi önkormányzat a Szent István teret 85%-os, a Vörösmarty teret 90%-os kedvezménnyel adta használatba, összesen közel 20 millió forintért. A teljes befolyt összeget a közterületek fenntartására fordítják, közterület-tisztántartási, zöldfelület-fenntartási és közútkezelési feladatokra.

A bazilika előtt is ünnepelhetünk

Ugyancsak ma nyitja meg a kapuit a másik nagy belvárosi karácsonyi forgatag, az Advent Bazilika a Szent István-bazilika előtti téren. Az eseményen fényfestés, szelfipont és jégpálya is lesz. A gasztronómiai különlegességek sem maradnak el, a street food és barbeque-fogásoktól kezdve a magyar csárdakultúra-ételekig számtalan finomság várja az érdeklődőket. A téren 120 hazai kiállító található meg a kézműves termékeivel.

Idén is hatalmas karácsonyfa várja azokat, akik a bazilikához mennek a karácsonyi vásárra – FOTÓ: METROPOL

Adventi vásár Újpesten

Idén újra ünnepi hangulat várja a IV. kerületieket, a Szent István téri népszerű adventi vásáron. Az érdeklődőket november 26-a és december 23-a között a városháza egyik oldalán jégpályával, a másik oldalán vásárral várják, ahol lesz forralt bor és tea is. A koncertek idén elmaradnak.

Karácsonyi vásár a Fővám téren

December 4-én, 11-én és 18-án tartják meg a WAMP karácsonyi designvásárt a Fővám tér 11–12.-ben. Az eseményen minőségi ajándékok közül válogathatunk, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes printtermékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról és kiegészítőkről, de vehetünk finomságokat is.

Adventi vásár Budán

November 26-án rendezik meg az Újbudai Karácsonyi Vásárt az Allee bevásárlóközpont melletti forgalmas sétányon (Kőrösy József utca 7.). Igazi téli hangulatról a forró téli italok, édességek és street food finomságok gondoskodnak.

Mára már mindennek tökéletesen a helyén kell lennie, hiszen nyit a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren – FOTÓ: METROPOL

Kézműves termékek látássérültektől

November 25-én 10–17 óra között a vakok iskolájában (Ajtósi Dürer sor 39.) karácsonyi kézművesvásárt tartanak. Az érdeklődőket sok szép új kerámiával várják, de válogathatunk a régi akciós termékek között is.

Iparművészeti vásár a Várkert Bazárban

Négy alkalommal, november 27-én, december 4-én, 11-én és 18-án a hazai iparművészet remekműveiből vásárolhatunk ajándékokat szeretteinknek. Lehetőség lesz találkozni is a tárgyak alkotóival, illetve megismerni a műalkotások anyagát, stílusát, történetét. A rendezvény ingyenes.

Pesterzsébeten is beindult a karácsonyi forgatag

December 24-ig délelőtt 10 és este 8 között 30 kiállító várja a lakosokat a Kosutiban, Pesterzsébet sétálóutcájában. A vásáron lesznek különleges ételek és italok, hétvégente pedig szórakoztató műsorok várják a családokat.

Adventi programok Soroksáron

Érdemes kivárni a vásári időszakot a XXIII. kerületben, ugyanis a Hősök terén adventi programokkal készülnek a lakosok számára. November 26-tól december 17-ig kézműves foglalkozásokat tartanak a gyerekek számára a Galéria ’13-ban (Hősök tere 13.). Az ünnepi időszak alatt lesznek zenés programok és karácsonyi gyertyagyújtás is.





Ezeket olvastad már?
Betörte a medve az emberekkel teli autó szélvédőjét, döbbenet, ami utána történt – Videó

Betörte a medve az emberekkel teli autó szélvédőjét, döbbenet, ami utána történt – Videó

Gyurcsány, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

Gyurcsány, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

Kapuzárási pánik? Karácsony Gergely elismerte, hibázott

Kapuzárási pánik? Karácsony Gergely elismerte, hibázott

Brutális baleset a Határ úton: taxisba csapódott egy kocsi a felüljárón, ez történt az utassal

Brutális baleset a Határ úton: taxisba csapódott egy kocsi a felüljárón, ez történt az utassal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás