Jó hír a budapestieknek! Ekkor utazhatunk újra a 3-as metróval ezen a szakaszon

A Metropol összegyűjtötte a nap legfontosabb tudnivalóit, így például, hogy hol jár majd újra a M3-as metró, valamint hogy hol lesz áramszünet.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.23.
III. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület XI. kerület XIII. kerület ez lesz ma

Újabb mérföldkőhöz ér a 3-as metró felújítása

Hamarosan újabb két állomást, a Ferenciek terét és a Deák Ferenc teret is átadják az utasoknak. A tervek szerint 2023. január közepén adják át az M3-as metró vonalán a Ferenciek terét és a Deák Ferenc teret. Ettől kezdve a földalatti Dél-Pest felől egészen a Deák Ferenc térig közlekedik majd, a metrópótló buszokkal csak a Göncz Árpád városközpont és a Deák Ferenc tér között kell majd utazni. A két átadás előtt álló állomáson a gépészeti és elektromos berendezések már üzemképesek, a hő- és füstelvezető rendszerek tesztelése pedig már sikeresen be is fejeződött.

Január közepén már a Deák Ferenc téren és a Ferenciek terén is megállnak a szerelvények – Fotó: BKK

Itt zajlik még a felújítás

Az M3-as metró rekonstrukciója még közel sem ért a végéhez:

 • négy állomáson még zajlanak a felújítási munkálatok (Lehel tér, Nyugati pályaudvar, Arany János utca, Nagyvárad tér)
 • a Dózsa György úti liftek beépítésénél az utolsó simításokat végzik
 • A Nyugati pályaudvar és Arany János utca metróállomásokon várhatóan jövő márciusban indul újra az utasforgalom.
 • Biztonságosabban közelíthető meg a metró

  A Budapest Közút Zrt. az utóbbi időben újabb helyszíneken alakított ki gyalogátkelőhelyeket. Az M3-as metró felújításához kapcsolódóan a XIII. kerületi Dózsa György út–Váci út–Dráva utca kereszteződésében három új jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely jött létre.

  Egy ajándékkal két embernek szerezhetünk örömet

  November 26-án rendezik meg a 24. Inner-Wheel karácsonyi jótékonysági bazárját a Kempinski Hotel Corvinus 1. emeletén (Bp. V., Erzsébet tér). Az eseményen ajándékok beszerzésével több jótékonysági projektet is lehet támogatni. A jótékonysági vásáron megvett ajándékra fordított összeget teljes egészében átutalják a rendezvény által támogatott alapítványoknak. A programon a klubtagok saját kezűleg készített különleges süteményeket, egyedi karácsonyi dísztárgyakat, ajándékokat, adventi koszorúkat készítenek, emellett még számos meglepetéssel várják az érdeklődőket. Az Inner-Wheel karácsonyi jótékonysági karácsonyi bazár idei támogatottjai:

 • Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány
 • Autizmus Alapítvány
 • Mosoly Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Családi Bölcsőde
 • Karácsonyi jótékonysági vásár a Kempinski Hotel Corvinus 1. emeletén – FOTÓ: WIKIPEDIA/MISI BÁCSI

  Mosolyt a gyerekek arcára!

  A PontVelem Okos Program 2022. december 9-ig tartó akciója keretében az általános iskolák már megkezdték a használt, de jó állapotú játékok gyűjtését, hogy így segítsenek a szegény helyzetben lévő gyerekeknek. Aki így szeretne jótékonykodni, az a már fölösleges, de jó állapotú játékokat tegye dobozba és írja rá, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánja azt. Az ajándékokat a Magyar Vöröskereszt a GLS csomagszállítón keresztül juttatja el az érintettekhez.

  Segítsünk a kórházban lévő gyerekeknek is

  Az Amigos idén is szeretné meglepni azokat a gyermekeket, akik az ünnepeket a kórházban töltik. Aki rajtuk keresztül szeretne jótékonykodni, annak nem kell mást tennie, mint kiválasztani egy kórházat és megvásárolni egy Amigos élménydobozt, amelyet ők legócsomaggal kiegészítve eljuttatnak az ott ápolt kisgyermekeknek. Részletek az amigos.hu oldalon.

  Filmforgatás bolygatja fel a közlekedést

  Ideiglenes forgalmi változásra kell számítani Óbudán. Ezeket az utcákat kerüljük el:

  Tilos megállni:

 • november 23-án 0 órától november 24-én 24 óráig a III. kerületben a Táncsics Mihály utca 32. szám előtt.
 • Lezárják:

 • november 24-én 0 órától 3 óráig a III. kerületben a Táncsics Mihály utcát a Puszta köz és az Égető utca között.
 • Áramszünet Szentendrén

  Hálózatkarbantartás miatt ma és holnap napközben, néhány órán át áramszünet lesz Szentendre több pontján is. A karbantartási helyszínek listája a szentendre.hu oldalon olvasható.

  Sok helyen nem lesz áram Szentendrén – Fotó: Shutterstock

  Adósságkezelési tippek a VII. kerületben

  Az Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. a Klauzál téri ügyfélszolgálaton 8–11 óra között ingyenes tanácsadással segít azoknak a kerületben lakóknak, akiknek adóssága, tartozása van.

  Véradás két helyszínen

  Ma 7–19 óra között a Közép-magyarországi RVK Intézetben, valamint 12–18 óra között a VI. kerületben, a Westend bevásárlóközpontban adhatunk vért. Ha segíteni szeretnénk, legyen nálunk a személyi igazolványunk, a lakcímkártyánk és tajkártyánk.

  Csapadékos idő várható

  Szerdán jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé kell számítani esőre, záporra, a Bakonyban és az Alpokalján havas eső, havazás előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3–13 fok körül alakul.

  170 éves az első postaláda

  1852-ben ezen a napon szerelték fel az első postaládát Angliában, Jersey szigetén. Magyarországon a levélszekrények felállításáról egy 1860-as rendelet gondoskodott.

  Az első magyar postaládák nem sokkal az angliai után kerültek kihelyezésre – Fotó: Wikipedia/Ermell

  Ma lenne 87 éves Törőcsik Mari

  A háromszoros Kossuth-díjas színésznő, a nemzet színésze, Törőcsik Mari 1935-ben látta meg a napvilágot. Legismertebb filmes szerepét a fekete-fehér magyar filmdrámában, a Körhintában nyújtotta. Fábri Zoltán alkotását az 1956-os cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmára jelölték.

  Törőcsik Mari ma ünnepelné 87. születésnapját – Fotó: Nemzeti Sport

  Emléktáblát avatnak a VIII. kerületben

  Ma 10 órától avatják fel a Népszínház utca 16. szám alatt Latabár Kálmán emléktábláját. A Kossuth-díjas színművész születésének 120. évfordulója idén novemberben lesz.

  Top hírek  Hírlevél-feliratkozás