RETRO RÁDIÓ

Ez Budapest 5 legnépszerűbb szabadtéri kondiparkja – Videó!





Budapest számos pontján adott a lehetőség, hogy a szabad levegőn, teljesen ingyen sportoljunk jó minőségű kondigépekkel. Végiglátogattuk Budapest ismert köztéri kondiparkjait.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.21.
VIII. kerület IX. kerület XI. kerület XIV. kerület aktív élet

Az idei ősz a korábbi évekhez képest talán még enyhébb, jó idővel, sok napsütéssel. Kíváncsiak voltunk, kiket vonz a jó levegő és a napfény a szabadba egy kis testmozgásra. A főváros legismertebb szabadtéri kondiparkjaiban jártunk, ahol beszélgettünk is az ott sportoló budapestiekkel is.

Rengeteg szabadtéri kondipark van a fővárosban Fotó: Metropol

Feneketlen-tó

A Buda egyik gyöngyszemének számító tavacska mellett lévő kondiparkban a nap minden szakában megtalálhatók a mozgásra vágyók. Napközben főként a nyugdíjasok, reggel és este pedig a napjukat munkával töltők használják a gépeket.

Kövesi Mátyás:Sokkal természetesebb, mint otthon a szobában és jobb a levegő. Télen egy kicsit nehezebb, rövidebbek a nappalok, hidegebb van, emiatt jobban meg kell választani az időpontot, de igyekszem edzeni, amikor csak lehet.”

Bikás park

A parkban nagyszerűen felszerelt kondigépállomány található, ráadásul minden géphez használati utasítást és edzői tanácsokat is mellékeltek. A legnépszerűbbek a nordic walking masinák. A téren futó- és kosárpálya, valamint pingpongasztalok is várják a sportolókat.

Kiss Bálint: „A Covid idején alakult ki, mikor bezártak az edzőtermek, akkor választottam a kondiparkokat, lévén, hogy ez volt az egyetlen olyan mozgásforma, ami helyettesíteni tudta az edzőtermet.”

Kiss Bálint a Covid miatt kezdett el a szabadban sportolni, mivel az edzőtermek akkor bezártak Fotó: Metropol

Margitsziget

Talán az egyik legismertebb szabadtéri kondipark a Margitszigeten, a Margit híd lábánál található. Ottjártunkkor rengetegen voltak kint, ami nem csoda, hiszen a kondigépek között még télen is pezseg az élet.

Nagy-Horváth Gergő: „Ez egy olyan edzésforma, ami mindenkinek jó lehet, mert tényleg minden izomcsoportot megmozgat, és az eredménye a valóban tartós izmosodás.”

A kinti fitneszeszközök minden izomcsoportot megmozgatnak Nagy-Horváth Gergő szerint Fotó: Metropol

Driouch Mohamed Amine: „Több hasonló kondiparkba is járok. Ide is, meg a Városligetbe is kijárok, szóval elég sűrűn edzem. Jobban tudok edzeni egy ilyen helyen.”

Driouch Mohamed Amine sűrűn jár ki a Városligetbe edzeni Fotó: Metropol

Városliget (XIV. ker.)

2020 végén adták át a városligeti futópályát a Liget Projekt részeként. Az ingyenes sportcentrumban van mászófal, grundfoci-, tollas-, röplabda-, kosárlabda-, bicikli és gördeszkapálya is. Az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződésénél kialakított sportsarokban pedig teqball- és pingpongasztalok, petanque-pálya, valamint sakkasztalok találhatók.

Molnár Ildikó: „Nagyon közel lakom a Ligethez, szinte nekem épült ez a futópálya, úgyhogy ezt ki is használom. Két kört szoktam itt gyalogolni, gyors gyaloglás, aztán ezeket a gépeket használom”.

Molnár Ildikó közel lakik a Ligethez, így gyakran jár oda sportolni Fotó: Metropol

II. János Pál pápa tér (VIII. ker.)

A jól felszerelt kondipark mellett kosár- és focipálya is található. Ottjártunkkor azonban nagy csoportokban képeztek szigeteket az ott élő hajléktalanok a sportolók között.

Kerekes Sarolta: „Itt lakunk a szomszédban, közel van és nagyon jók az eszközök, nagyon jó minőségűek... A gyereket is jól lefárasztja.”

Remek anya-lánya program: Sarolta és lánya imádnak együtt sportolni Fotó: Metropol

Ezeket nem szeretik:

Petőfi híd, budai hídfő (XI. ker.)

A Petőfi híd budai hídfőjénél az Egyetemisták parkjában (az ELTE Lágymányosi Campusa felé) és a Műszaki Egyetem irányában is található egy-egy kondipark. Mindkettő nagyon jó állapotban van, utóbbitól néhány méterre egy ZigZag Boulder-fal is található a falmászás szerelmeseinek. Az egyetemistáknak azonban láthatóan nem ezek a kedvenc helyeik – ott jártunkkor, napközben majdnem üresen álltak.

Úgy tűnik, alig látogatják az egyetemi negyedben a kondiparkokat Fotó: Metropol

Népliget (IX. ker.)

Ugyancsak teljesen kihalt volt a Népligetben, a Soó Miksa sétány Vajda Péter utca felőli részén található kondipark. A jól felszerelt, jól megközelíthető modern komplexum mintha Budapest legtitkosabb kondiparkja lenne. Vagy csak valamiért nem kedvelik a sportolni vágyók.

Kihalt a népligeti kondipark Fotó: Metropol




Ezeket olvastad már?
Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás