Életveszélyes kereszteződés: 3 év után ugyanazzal a zebrával kampányol a baloldal Újpesten - videó!





Három éve megígérték, hogy megcsinálják, de nem történt semmi. Most megint ugyanazzal az ígérettel kampányol az újpesti ellenzék a vasárnapi időközi választás kapcsán, mint 3 éve. Zebrát létesítenének a veszélyes Virág utcai kereszteződésben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.22.
IV. kerület kamu kampány

Itt egy videó a Virág utcai kereszteződésről:

Úgy tűnik, a környéken lakók bizalmát immár másodszor kérik egy 3 éve nem teljesülő vállalás kapcsán.

3 éve nem teljesült az ígéret, amivel korábban is kampányolt az ellenzék Újpesten/Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

„Na ez veszélyes” – írta a Facebookon a 2019-es önkormányzati választás hajrájában Kanász-Nagy Máté, az LMP körzeti jelöltje, hozzátéve, hogy kiemelt feladatának fogja tekinti Újpesten a lakók biztonságának növelését, különös tekintettel a zebrákra, mivel „egy felelős vezetésnek ezt is szolgálnia kell”. A helyiek azonban csalódottak, hiszen az eltelt 3 évben sem az alpolgármesteri pozíciót megkapott Kanász-Nagy Máté, sem a Déri Tibor momentumos polgármester vezette önkormányzat nem tett a a gyalogosok biztonságáért a veszélyes kereszteződésben.

A Nyár utcai sétánynál ottjártunkkor már messziről virít az önkormányzat által kitett – egyébként a Momentum színeiben pompázó – tábla: „Itt hamarosan gyalogátkelőhely létesül!” Mellette pedig egy másik tábla díszeleg, amely megígéri a zebrát, amennyiben a lakosok az ellenzék jelöltjére szavaznak a szeptember 25-i időközi választáson.

Kanász-Nagy Máté a 2019-es kampány alatt a Virág utca és a Nyár utcai sétány kereszteződésében / Fotó: Facebook

„Itt van, amikor megadják az elsőbbséget és van, amikor nem”

A keskeny, de forgalmas útszakaszon éppen egy óvodáscsoport kelt át, alig 100 méteren belül ugyanis egy óvoda és egy iskola is található. A Virág utcában kétirányú forgalom van, a beláthatatlan kanyar miatt azonban az autósok nem veszik azonnal észre az úton átkelőket, így aki nem lassít, könnyen balesetet okozhat. Tanúi voltunk, amint egy fiatal férfit előtt egy autós az utolsó pillanatban satufékezett.

„Ide nem csak zebra, de egy jelzőlámpa is elkelne, annyira veszélyes” – mondta el a helyszínen egy rendőrként dolgozó helyi lakos. A Metropol által megkérdezett járókelők véleménye egybecsengett: már régóta szükség lenne itt zebrára.

Nagy Lászlóné: „Ebben a kereszteződésben már nagyon régóta kellene, hogy legyen zebra. Én itt lakom a környéken, de ezt a táblát, hogy itt zebra lesz, csak pár napja helyezték ki, pedig forgalmas környék, gyerekek jönnek-mennek.”

Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

Lakatos Szilvia: „Szerintem egyértelműen látható és érzékelhető, hogy ide feltétlenül kell zebra. Kis területről van szó, de oda-vissza autóforgalom van... ez egy nagyon forgalmas terület.”

Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

Klavora Józsefné: „Ide feltétlenül kellene egy zebra, mert itt van az iskola és az óvoda. A gyerekek nem fognak szétnézni, és ha egy kismama két-három gyerekkel van, akkor nagyon nehéz neki. Itt van, amikor megadják az elsőbbséget és van, amikor nem.”

Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

Renáta: „A 3 éves kisfiammal mi is nyugodtabbak lennénk, ha itt egy zebra lenne felfestve. Sokszor ész nélkül jönnek az autók a kanyarból, de miért is lassítanának, hiszen semmi sem hívja fel a figyelmüket a sűrű gyalogosforgalomra?”

Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

Nagy István: Pontosan tudták, hogy kamuígéretekkel kampányolnak

„Ugyanazokkal az ígéretekkel kampányolnak, mint előzőleg, hogy a lakótelepen biztonságossá teszik a közlekedést, és kijelölt gyalogátkelőhelyeket festenek fel” – mondta Nagy István, az újpesti Fidesz frakcióvezetője a Metropolnak – „Egy vödör festékük nem volt azóta, amióta ezt megígérték? Meg sem tervezték. Ráadásul Kanász-Nagy Máté alpolgármester volt és az LMP társelnöke, úgyhogy biztos lett volna annyi lobbiereje, csak nem érdekelte a körzete. Most pedig jön egy másik LMP-s jelölt, és újra ugyanezeket ígérgeti.”

Nagy István, az újpesti Fidesz frakcióvezetője mesélt a Metropolnak a veszélyes átkelőhelyről /Fotó: ujpestifidesz.hu

Nagy István szerint a mostani baloldali vezetésnek voltak jóval fontosabb vállalásai is, amiket ugyancsak nem teljesített:

„Azt ígérték, hogy 5 év alatt építenek 250 darab 50 négyzetméteres önkormányzati bérlakást. Ebből egy sem valósult meg. Ígérték azt is, hogy újra lesz Újpestnek aktív kórháza. Elköltöttek 14,5 millió forintot egy előtanulmányra, de ennél tovább nem jutottak” – sorolta a politikus. „Utóbbi egyébként eleve teljesíthetetlen volt, hiszen csak a kórházépítés az önkormányzat 15-20 évi költségvetését vitte volna el. Ezekben az esetekben Déri Tibor rendszerint a kormányhoz fordult, hogy csinálják meg azt, amit ők megígértek. Tulajdonképpen a kormány kontójára ígérgetett, miközben pontosan tudta, hogy ezek kamuígéretek voltak. Ígértek fűt-fát, parkerdőt Káposztásmegyerre, és hogy vonzó közösségi térré alakítják a Duna-partot, sétáló- és sportterület kialakításával, valamint az Újpesti Plázs életre hívásával. Ezekből sem lett semmi.”

A frakcióvezető emlékeztetett arra is, hogy a korábbi polgármester, Wintermantel Zsolt úgy adta át a polgármesteri széket, hogy egy megnyert pályázat után rendelkezésre állt a szükséges forrás Székesdűlő szilárd útburkolataira és csapadékvíz-elvezetéseire. Ők azonban nem éltek a lehetőséggel, visszaadták a pénzt. Később pedig, amikor pályázni lehetett volna ugyanerre, nem nyújtottak be pályázatot.

Vasárnap eldől egy újpesti mandátum sorsa

Célegyenesbe ért a választási kampány Újpest 12-es körzetében. A vasárnapi időközi önkormányzati választáson az időközben a baloldali közös listáról az Országgyűlésbe bejutott LMP-s Kanász-Nagy Máté helyéről döntenek a szavazók. A baloldali szivárványkoalíció jelöltje az ugyancsak LMP-s Maholányi Zsolt lesz, első számú kihívója pedig a kormánypárti Jókay Attila, aki 2010 és 2019 között már egyszer a körzet képviselője volt. Rajtuk kívül megméretteti magát Márkus Krisztián Zsolt (Mi Hazánk) és Fehérvári Zsolt István (Munkáspárt–ISZOMM) is.

Wintermantel Zsolt: Egy csenevész zebrát sem tudtak felfesteni

Ugyancsak korábbi ígéretére emlékeztette a baloldalt Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, aki 2010-től 2019-ig Újpest polgármestere volt.

„2019-ben ezt a zebrát már egyszer megígérték a kampányban, sőt kiemelt feladatként jellemezte a baloldali jelölt. Három év alatt nem csinálták meg, holott kiemelt ügy, nem tartották az ígéretet, pedig »Na, ez veszélyes!« volt a felkiáltás. Most újra megígérik. Mert megígérni semmibe sem kerül nekik” – írta a képviselő, aki arra is emlékeztetett, hogy az előző vezetés idején egyebek mellett megvalósult a Rózsavirág tér, a Tél és a Rózsa utca teljes felújítása, az Árpád út újraaszfaltozása és a háziorvosi rendelők felújítása. Ezenkívül számos iskolai sportpálya, parkoló, sétány és park épült ki, megújították a közvilágítást, a kátyús utakat és kiépült a térfigyelő-kamerák rendszere a lakótelepi parkolókban. „Még egy csenevész zebrát sem tudtak felfesteni, pedig kiemelt feladat és ígéret volt a kampányukban. Elvesztegetett három év” – írta a volt újpesti polgármester.

A legfrissebb ígérettáblának csak a színe más /Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás