Titokzatos mappás emberek jelentek meg a buszokon! Kiderítettük, miért - Fotó!

BKV-egyenruhába öltözött emberekről számolt be több olvasónk, akik sorra meg is szólítják az utasokat. De miért van egy ellenőrnél mappa? A Metropol utánajárt.

Megosztás
Szerző: Metropol
2022.09.29. 07:00
Kiderült az igazság

Olvasóink elmondták: a BKV-s egyenruhát meglátva, először mindenki a bérlete után kutatott a táskájában.

„Első ránézésre ellenőrnek tűnt, nem is értettem, miért van nála mappa. Amikor odaért hozzám, akkor derült ki, hogy utasszámláló. Megkérdezte hol szálltam fel, hol szállok majd le, mire szállok át, aztán a válaszaimat beírta a táblázatba” – számolt be olvasónk.

A tömött villamosokon egyre többször jelennek meg mappás ellenőrök Fotó: Ripost

Aki először találkozik utasszámlálóval, furcsának találhatja a jelenetet. Olvasónk is így volt ezzel, meg is kérdezte a miértjét, melyre azt a választ kapta: „Várhatóan össze fogják vonni a járatokat”.

Infraérzékelővel is számolják az utasforgalmat

Ennek kapcsán megkerestük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), és megtudtuk: nem kivételes alkalomról van szó, ez az év minden időszakában feladata a közlekedésszervezőnek.

„A mintegy 800 Budapesten közlekedő mérőjárműnek köszönhetőn valamennyi időszakban zajlanak műszeres számlálások, ez az ügyfeleink számára nem látható módon történik. Ezt kiegészítheti az ún. megfigyeléses utasszámlálás is, mellyel a BKK célja az, hogy minden vonalról legyenek friss forgalmi adatok a tervezési folyamatokhoz” – írták válaszukban. A BKK május elején helyezte üzembe egyes járművein az infraérzékelős utasszámláló berendezéseit.

Bár a járat-összevonások hírét nem erősítették meg, megjegyezték: „A fejlesztések érdekében az utasforgalmi adatok folyamatos megismerése által van lehetőség alapos, adatalapú tervezésre.”

Magyarán az egyenruhás „kérdezőbiztosok” a közlekedési rendszerszervezők munkáját segítik. Bátran válaszoljunk tehát a kérdéseikre, ezzel is segítve a munkájukat, bízva abban, hogy ezzel hozzájárulunk a főváros élhetőbb tömegközlekedéséhez.

Ezeket olvastad már?
Hihetetlen! Helypénzt kért a polgármester a miséért Pálosvörösmarton

Hihetetlen! Helypénzt kért a polgármester a miséért Pálosvörösmarton

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

Verekedés a parlamentben, egy képviselő megütött egy képviselőnőt Szenegálban

Verekedés a parlamentben, egy képviselő megütött egy képviselőnőt Szenegálban

Egy magyar lány is Jeffrey Epstein  szexrabszolgája volt, őszintén beszél a történtekről

Egy magyar lány is Jeffrey Epstein szexrabszolgája volt, őszintén beszél a történtekről

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik