„Kötelezővé tenném a maszkviselést!” – olvasóink ezt gondolják a súlyosbodó járványhelyzetről – Videó!





Sokan feleslegesnek, mások hasznosnak tartják a maszkviselést a járványhelyzet miatt. A témában megszólalt dr. Kemenesi Gábor, és olvasóink is elmondták, mit gondolnak most a maszkviselésről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.12.
Vélemény

Megállította és megváltoztatta az addigi életünket két éve 2020-ban a koronavírus megjelenése, amely nem is szándékozott eltűnni az elmúlt két és fél évben. Ráadásul a vírusidőszak ingadozásához is hozzászoktunk. Megtanultuk kezelni a helyzetet, hogy nyáron nincs járvány, majd amint beüt a megfázás és az influenzaszezon, azzal a lendülettel a világjárvány is felüti a fejét.

Idén márciusban érkezett az áttörés, amikor hosszú hónapok után megszűnt a kötelező maszkviselés a tömegközlekedésen és a vendéglátó egységekben. A legtöbben örömmel tették el a maszkot, és reménykedtek abban, hogy legközelebb csak akkor találkoznak vele újra, amikor egy kabát zsebében véletlenül megtalálják azt.

Őszre várják, de már van, aki szerint itt van a újabb járványhullám

A legtöbb hazai szakember őszre várja az újabb variánsok támadását, ám dr. Kemenesi Gábor posztja szerint mára már „tisztán körvonalazódik” Európában az a nyári járványhullám, amely az omikron BA.4 és BA.5 variánsainak köszönhető, és amelyekről már a korai tudományos adatok megmutatták, hogy ellenük a három oltás nyújthat olyan védelmet, amivel jó eséllyel megúszhatjuk a súlyos állapotot és kórházat. Ezért Kemenesi doktor azt javasolja, hogy „aki továbbra is két vakcinával él, gyorsan kövesse az eseményeket egy harmadikkal”. A biológus posztjában kifejti, hogy az újabb és újabb hullámok megjelenésének oka a vírus nagymértékű terjedése a világban, és a legtöbb szegény ország nem megfelelő átoltottsága. Ezek miatt ezek a vírusok a vártnál „jóval gyorsabban képesek újabb és újabb variánsok kitermelésére”. Ráadásul szerinte a korábbiaknál fertőzőképesebbek, ami új hullámok elindulásához vezethet.

Ez a vélemény a maszkhordásról

A Metropol utánajárt annak, mit gondolnak a járókelők arról, hogy újra megemelkedett a fertőzöttek száma, ami felvetheti annak lehetőségét, hogy ősztől újra maszkot kelljen viselni. Ők viselnének-e maszkot?

„Ha kötelező lesz, akkor igen” – árulta el Kovács Józsefné.

„Mindenféleképpen, ha nagyon nagy a fertőzöttek száma. Ahogy eddig bírtuk a fegyelmezettséget, ezután is bírni kell és hordani kell. Amíg ez nem csökken, vagy nem mutálódik úgy, hogy nem olyan veszélyes, hogy halált okoz, addig mindenféleképpen vigyáznunk kell” – mondta Gyöngyösi Gyöngyi.

„Szeretem, hogy van, én allergiás vagyok 40 éve. Engem attól is véd, hogy ilyen pollenek szállnak összevissza. És bizony észreveszem, hogy nincs rajtam, ahol tömeg van. Tehát kell. 80 éves vagyok, már vigyázni kell magamra!” – nyilatkozta Kurtáné.

Helyesnek tartom, és kötelezővé tenném” – Gólya Katalin.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás