Mutasd a fogaid, és megmondom, ki vagy!

Fogaink árulkodnak a kedvenc ételeink elfogyasztásától kezdve az érzéseink csillogó mosollyal történő kifejezéséig. Tudtad, hogy más lényeges információkkal is szolgálnak?Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.11.
tulajdonságok

Ha jól megfigyeljük valakinek a fogait, tényeket állapíthatunk meg a viselkedéséről, az életmódjáról és más jellemzőiről is – írja a themindsjournal.com. Nem is hinnéd, mennyi mindenről adnak tudomást a fogak!

A fogak formája a nemünkről és életkorunkról is árulkodik Fotó: Pixabay

Nem, kor? Fogad elárulja!

Egy tanulmány rámutatott, hogy a férfiak és a nők eltérő méretű fogakkal rendelkeznek. A nőknek gyakran hosszabb első fogai vannak, lekerekített sarkokkal, míg a férfiaknak a metszőfogai nagyobbak és szögletesebbek.

Gondoltad, hogy a fogaid felfedhetik az életkorodat? Nos, még akkor is, ha nagyon gondoskodsz a szád higiéniájáról, a kor előrehaladtával minden megváltozik. A fogak általában téglalap alakúak a fiatalabbaknál, mi több, esetükben a metszőfogaknak gyakran kerekebb szélei vannak. Ezek az öregedés során rövidebbé és négyzetes alakúvá válnak. A fogak a legújabb tanulmányok szerint képesek árulkodni továbbá a gyermekek mentális problémáinak kockázatáról összefüggésben a családtörténetükkel.

A fogak és a viselkedés

Hiszed vagy sem, a fogak számos információt felfednek a személyiségedről. Azoknál az embereknél például, akik hajlamosabbak agresszívak lenni, gyakori a fogcsikorgatás (bár ez a stressz, szorongás jele is lehet), illetve a túl erősen történő fogmosás. A fogak összeszorítása frusztrációra utal, ami, akárcsak a fogcsikorgatás, a zománcréteg elvékonyodásához vezet.

Top hírekHírlevél-feliratkozás