RETRO RÁDIÓ

150 milliós villát épített engedély nélkül a neves magyar baloldali politikus

Tordai Bence a hatóságokat megtévesztve, csaló módon építkezett: parasztháznak hazudja a vadonatúj épületet.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.07.12. 07:15
Baloldal

Építési engedély nélkül, a hatóságokat félrevezetve épített magának álomvillát a harsányságáról, erőszakos akcióiról ismert baloldali politikus Budapest egyik legdrágább kerületében. Ráadásul régi parasztháznak próbálja álcázni a legalább 150 milliót érő épületet. Éppen az a Tordai Bence építkezett jogsértő módon, aki hosszú ideje a lehető legharsányabban támadja az ugyancsak engedély nélkül építkező milliárdost, Csipak Pétert.

Tordai 2016-ban vett magának telket Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában.

A telken állt egy régi parasztház, a baloldali politikus lényegében e mögé „bújva” kezdte el kijátszani az építési előírásokat. Mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt, ezért hát úgy döntött, megtéveszti a hatóságokat.

Azt hazudta, hogy csak felújítja az eredeti házat, miközben csalárd módon teljesen lebontatta és a helyére egy vadonatúj villát épített. A régi parasztház helyére egy modern, új, kacsalábon forgó, emeletes épületet. Aztán fogta magát és önkényesen beköltözött az épületbe.

Az eredeti parasztház ilyen volt:

Aztán az engedélyezett felújítás helyett ez lett belőle:

Teljesen nyilvánvaló, hogy a hatóságokat megtévesztve az eredeti házat lebontották és vadonatújat építettek a helyére.

Az engedély nélküli építkezésen túl Tordai Bence folyamatosan próbálja megtéveszteni, félrevezetni a hatóságokat, minden eszközt bevet, hogy elleplezze a törvénysértést.

Az e-napló lebuktatta a politikust

A Metropol megszerezte az építkezéseken kötelező e-naplót, ami egyértelműen lebuktatta a politikust. Ebből kétséget kizáró módon kiderül, hogy a régi házat a hatóságokat becsapva teljesen elbontották és egy új háznak ástak géppel vadonatúj alapokat.

A Metropol információi szerint a szakértői vizsgálat megállapította, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az építés fázisait nyomon követő, úgynevezett e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, s mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

Segít-e Őrsi Gergely MSZP-s polgármester leplezni a törvénysértést?

Fontos kérdés lehet, hogy Tordai Bence a hatóságok megtévesztéséhez, az engedély nélküli építkezéshez kapott-e valamiféle támogatást, politikai hátszelet, bíztatást legfőbb politikai szövetségesétől a II. kerületi polgármestertől, Őrsi Gergelytől, akivel havi rendszerességgel lép fel közös rendezvényeken.

Őrsi Gergely polgármester és szövetségese, Tordai Bence

Közreműködik-e az MSZP-s polgármester a törvénysértés elleplezésében?

Tordai támadja legharsányabban a szabálytalanul építkező milliárdost, Csipak Pétert

Sajátos fényt ad az engedély nélküli építkezésnek, hogy éppen Tordai Bence az, aki hosszú ideje a leghangosabban támadja a szintén a II. kerületben szabálytalanul építkező ingatlanbefektetőt, Csipak Pétert. Folyamatosan követeli, hogy kezdjék meg végre a szabálytalanul épített villa bontását. Néhány hete még feljelentést is tett az ügyben.

Tordai Bence tiltakozik Csipak villája előtt: szerinte le kell bontani a szabálytalanul épített luxusházat... Vajon a saját szabálytalanul épült házával is ilyen szigorú?
A Csipak-villa

 

 

Ezeket olvastad már?
„Karjaimban tartottam miközben távozott” – belehalt a szülésbe a kétgyermekes édesanya

„Karjaimban tartottam miközben távozott” – belehalt a szülésbe a kétgyermekes édesanya

Így tekint Magyarország Kormánya a társadalmi vállalkozásokra - Fotók!

Így tekint Magyarország Kormánya a társadalmi vállalkozásokra - Fotók!

Különleges jelenség tűnt fel Fonyódnál, megy a találgatás, hogy mi lehet - Fotó

Különleges jelenség tűnt fel Fonyódnál, megy a találgatás, hogy mi lehet - Fotó

Meghalt, de életeket mentett a háromgyermekes anyuka

Meghalt, de életeket mentett a háromgyermekes anyuka

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás