RETRO RÁDIÓ

Megrázó részletek! Így mentette meg az anyuka életét a szabadnapos rendőr Budapesten – Fotó!





Egy XVI. kerületi üzletben lett rosszul a kisgyermekes anyuka, akinek hatalmas szerencséje volt, hogy két egyenruhás épp ott vásárolt aznap.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.06.14.
XVI. kerület egyenruhás hősök

Nem minden hős visel egyenruhát, ezzel a címmel is kezdhettük volna cikkünket. Ugyanis Kuremszki László járőrparancsnok és későbbi segítője, egy szabadnapos tűzoltó is civil ruhában tartózkodott a boltban, amikor rosszul lett egy nő a kasszasoron. Kettejük közös munkájának és megingathatatlan higgadtságuknak hála, sikerült megmenteniük a nő életét.

Kuremszki László járőrparancsnok szabadnapján is életet ment Fotó: Kuremszki László

Kuremszki László törzsőrmester a Metropolnak számolt be a nem mindennapi bevásárlásának részleteiről, aminek végén egy sikeres életmentés tudhat magáénak.

„A tegnapi napon a szokásos bevásárlásomat végeztem és elmentem egy XVI. kerületi üzletbe, fél 4 körül. Az egyik sorban azt vettem észre, hogy áll mellettem egy anyuka, van vele egy 6 év körüli kisfiú és a nő egyik pillanatról a másikra, minden előzmény nélkül összeesett. Leesett a földre, ott görcsbe rándult a keze és a lába. Eszméletlen állapotba került, fennakadtak a szemei” – kezdte el megrázó történetét a szabadnapos rendőr a lapunknak. – „Szólongattam, de nem reagált, próbáltam kicsi pofonokkal élesztgetni. Rövid időn belül kifújt egy mély levegőt, akkor a teste elernyedt, kijött a görcsből és nézett rám mereven. Ekkor azt mondta: jól vagyok. De látszott rajta, hogy nem tiszta a tudata. Akkor kérdezgetni kezdtem, hogy esetleg beszedett-e valami gyógyszert vagy van-e valamilyen betegsége, és mondta, hogy nem-nem, semmi baja, csak elgyengült.”

Kétszer is összeesett a hölgy

A komoly gondok azonban csak ezután kezdődtek. Kuremszki László még időben értesítette telefonon a mentősöket, amikor látta, hogy a hölggyel nincs minden rendben. Az üzletben egy másik szabadnapos egyenruhás is tartózkodott, egy tűzoltó, aki azonnal felajánlotta a segítségét a rendőr kollégának. Ketten kisegítették a nőt a bolt területéről és leültették egy székre, hogy ott várják meg a mentők kiérkezését.

„Láttam a hölgyön, hogy ez nem egy sima ájulás volt, hanem komolyabb baja is lehet, ezért értesítettem a mentősöket. Ahogy mentünk a kasszasorokhoz, nagy volt a tömeg, ezért elővettem a jelvényemet és mondtam, hogy rendőr vagyok, engedjenek ki! A kasszásnak pedig szóltam, hogy egy nyugodtabb helyre lenne szükségünk. Kiengedtek minket, hoztak azonnal egy széket, ráültettük a hölgyet, de zavartan beszélt még mindig. Ekkor hirtelen megint összeesett. A székről lecsúszott, megint rángatózni kezdett és zihált, nem kapott levegőt. A férje nevét tudta csak elmondani gyorsan, mielőtt elvesztette az eszméletét. Ezután már semmilyen életjelet nem mutatott.

László még időben értesítette a mentősöket, addig pedig maga kezdte el a mellkaskompressziót Fotó: Országos Mentőszolgálat

A két férfi vállt vállnak vetve küzdött a nő életéért

„Megnéztem a pulzusát, nem volt tapintható, illetve ellilult a szája. Összeesett a keringése, ezért azonnal megkezdtem a mellkaskompressziót és értesítettem a mentősöket, hogy megkezdtük a nő újraélesztését” – számolt be a történésekről Kuremszki László. Felváltva 10 percen keresztül küzdöttek a nő életéért a tűzoltó kollégával. A kisfiát addig biztonságos helyre vitették egy bolti dolgozóval, hogy ne kelljen végignéznie a kilátástalannak tűnő helyzetet. Az üzletben tartózkodókat pedig kitessékelték a boltból, hogy ne fotózgassanak vagy kíváncsiskodjanak.

„Ment folyamatosan az újraélesztés a tűzoltó és köztem, felváltva. Közben tartottam a kapcsolatot a mentősökkel és a szolgálati parancsnokommal. Mi végig tartottuk a cseppnyi reményt a hölgyben, amit lehetett. Megérkeztek a mentősök, átvették tőlünk a munkát és közölték, hogy szívleállása van a nőnek. A mellkaskompressziónk sikeres volt, 20%-os volt akkor a szíve, annyira tudott visszajönni. A többit a mentősök intézték és végül elszállították a Bajcsy kórházba. Stabil, de életveszélyes állapotban szállították el. Agykárosodást talán nem szenvedett” – foglalta össze a járőrparancsnok a szívszorító küzdelem részleteit.

A hölgynek hatalmas szerencséje volt, hogy két szabadnapos egyenruhás is ott tartózkodott, amikor beütött a baj. László a hölgy telefonjában ráakadt a férje nevére, őt értesítették telefonon, és amikor a mentőbe tették az édesanyát, akkor már az apuka és a nagymama is a gyerekkel volt.

Nem az első és talán nem is az utolsó alkalom, hogy életet kell mentenie Lászlónak

„Van egy adrenalinszint ilyenkor az emberben, ekkor nem gondolkozom azon, hogy éppen mit teszek, vagy mit érzek közben. Utólag persze jó érzés volt, hogy sikeres volt a mentés. Ez volt az első sikeres életmentésem, de már több olyan helyzetben is voltam, amikor szükség volt rá, hogy valaki megkezdje a mellkaskompressziót. Ezt nem lehet szavakkal kifejezni, ezt át kell élni. Mikor a mentő elment, akkor felszállt a fehér köd, és minden ment a maga útján. Körülöttem lévő emberek, mindenki felfokozott hangulatban volt, csodálkoztak is rajta, hogy mi hogy tudtunk ennyire nyugodtak maradni. Mindenki mondta, hogy büszkék ránk” – zárta sorait a hős rendőr.





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás