RETRO RÁDIÓ

Pánikrohama miatt kap 150 milliót egy férfi

Kevin Berlingnek kérése ellenére szülinapi bulit szerveztek munkahelyén, ami miatt többször is pánikrohamot kapott, ezért a cég kirúgta. A bíróság megállapította, hogy diszkriminatív volt az elbocsátás, és közel 150 millió forintnyi kártérítést ítélt a férfinak. A cég nem ért egyet a döntéssel és fellebbezést fontolgat.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.05.26. 07:00
rosszul viselte

2019 augusztusában történt egy eset, amikor a Gravity Diagnostics cég meglepetés irodai születésnapi bulit szervezett alkalmazottjának, Kevin Berlingnek, aki kicsit sem volt elragadtatva a meglepetéstől. A férfi korábban már megkérte menedzserét, hogy ne tartsák meg a cégnél az ünnepséget, mert pánikrohamot idéz elő nála gyerekkori traumák miatt.

Rosszul sült el az irodai szülinap Fotó: Shutterstock

Nem törődtek a kéréssel

Kevin a meglepetésbuli láttán egyből pánikrohamot kapott, ezért kénytelen volt elhagyni az irodát és az autójában befejezni ebédjét. A buli utáni nap bement dolgozni, de az összehívott meetingen nekiestek a férfinak, „hogy elrontotta a kollégái örömét”, ami miatt újabb pánikrohamot kapott, ezért hazaküldték. Pár nappal később pedig munkabiztonsági okokra hivatkozva elbocsátották.

Az elbocsátás diszkriminatív volt

Kevin igazságtalannak érezte a cég döntését, ezért bíróságra vitte az ügyét.

„Pánikrohamot kapott. Ez minden. És mivel a Gravity Diagnostics képviselői nem értették pánikreakcióját, így azt gondolták, hogy fenyegetést jelent. Azt feltételezni, hogy a mentális egészségügyi problémákkal küzdő emberek veszélyesek, anélkül, hogy bármilyen erőszakos magatartásra utalnának, diszkriminatív – nyilatkozta Berling ügyvédje, Tony Bucher – írja a BBC.

Akár 150 millió forintnyi kártérítést is kaphat

A bíróság szerint is a kirúgás fogyatékossági alapon történt diszkrimináció volt, ezért érzelmi károkozás miatt 300 ezer dollár kártérítést ítéltek a férfinak, valamint további 150 ezer dollárt kaphat munkabérkiesés fejében. A Gravity Diagnostics nem ért egyet a döntéssel, ők továbbra is úgy gondolják, hogy a többi kolléga volt az áldozat és Berling veszélyt jelentett rájuk, ezért gondolkodnak a fellebbezésen.

Ezeket olvastad már?
Olyat tud ez a tiktokos srác, mint senki más – már kétmillióan látták a videóját!

Olyat tud ez a tiktokos srác, mint senki más – már kétmillióan látták a videóját!

Beindult a szülés: az útszélén jött világra Ádám

Beindult a szülés: az útszélén jött világra Ádám

Bajtársukhoz riasztották a mentőket: „Hirtelen halálával betölthetetlen űrt hagy maga után”

Bajtársukhoz riasztották a mentőket: „Hirtelen halálával betölthetetlen űrt hagy maga után”

Brutális tett: több ember meghalt egy születésnapi partin

Brutális tett: több ember meghalt egy születésnapi partin

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás