Ne ijedjünk meg: ezekben a kerületekben ma zavaros lehet az ivóvíz





A Metropol összeszedte, hogy mik a mai nap legfontosabb történései, többek között, hogy hol lesz zavaros a víz és, hogy milyen fesztivál lesz a városban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.04.27.
X. kerület XIII. kerület XIV. kerület ez lesz ma

Ötszáz szervezet 840 közreműködőjének részvételével rendezték meg a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ három pavilonjában a rangos eseményt. A versenyen közel 250 versenyző 65 szakképesítésben mutatta meg szakmai tudását amellett, hogy az interaktív tevékenységszigeteken a látogatók is kipróbálhatták tudásukat.

Orbán Viktor: „Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országból sem”

Magyarország miniszterelnöke is ellátogatott a Szakma Sztár Fesztiválra, ahonnan a fiataloknak is üzent.

Orbán Viktor is kilátogatott a Szakma Sztár Fesztiválra Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Amit érdemes csinálni, azt érdemes jól csinálni, és ha jó vagy valamiben, akkor kérd meg az árát” – jelentette ki Orbán Viktor beszédében, majd hozzátette: „akinek tudása van, akinek szakmája van, és akinek van kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem”

Újra Jazzfest Budapesten

Tizenkét ország több mint 200 fellépője ad koncertet klubokban, zenés kocsmákban, köztereken a fesztivál keretében április 27–május 12-ig. A rendezvénysorozaton világsztárok mellett a hazai színtér kiválóságai is koncertet adnak. A Jazzfest kiemelt rendezvénye lesz az április 30-i Nemzetközi Jazz Nap, amikor szabadtéri ingyenes koncertekkel tisztelegnek a résztvevők a műfaj ünnepe előtt.

Dzsesszfesztivál várja az érdeklődőket Fotó: Shutterstock

Itt szól majd a dzsessz:

  • Budapest Jazz Club – Eötvös10 – Fonó
  • Gödör – IF Café – Jedermann
  • Lumen – Mixát – MOMkult
  • Turbina
  • Zavaros víz és vízhiány két kerületben!

    A főnyomóvezeték tisztítását végzi a Fővárosi Vízművek a XIII. és XIV. kerületben. A délután háromig tartó munkálatok víznyomáscsökkenéssel, vízzavarosodással járnak, az emeletes házak magasabb szintjein átmeneti vízhiány is előfordulhat. A Fővárosi Vízművek hangsúlyozza, hogy „a víz esetlegesen tapasztalható zavarosodása természetes kísérő jelenség, amely nem befolyásolja az ivóvíz minőségét, az néhány perces ülepítés után nyugodtan fogyasztható”.

    Érkezik az inflációkövető állampapír

    A nagy érdeklődésre tekintettel április 27-én újabb sorozatot bocsátanak ki az inflációkövető Prémium Állampapírból, amely az infláción felül 1,5 százalékos plusz hozamot kínál.

    A Magyar Nemzeti Balett nyílt napja

    A tánc világnapját követő napon, április 30-án az Eiffel Műhelyház sok érdekes programmal várja azokat a felnőtteket és gyerekeket, akik szeretnének a balettel spiccben és dióhéjban is megismerkedni. A résztvevők megtekinthetik emellett a délelőtti, illetve esti balettelőadást is. A regisztrációhoz kötött részvétel ingyenes, regisztrálni ma lehet utoljára a [email protected] e-mail-címen.

    Nyílt napon lehet meglesni a Magyar Nemzeti Balett táncosait (Timofeev Dmitry és Balaban Cristina a Magyar Nemzeti Balett elõadásán) MTI/Sóki Tamás

    Zápor, zivatar és 5 fokos lehűlés

    Ma közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, több helyen várható eső, zápor, zivatar, sőt akár felhőszakadás, jégeső is. Sokfelé megélénkül a szél. A hőmérséklet hajnalban többnyire 5–11, délután általában 13 és 18 fok között alakul.

    Zivatarokra kell számítani napok (Fotó: Metropol/CSF)

     





    Ezeket olvastad már?
    Az évszázad csalása - izgalmas új sorozat érkezik a Direct One-ra

    Az évszázad csalása - izgalmas új sorozat érkezik a Direct One-ra

    Előkerült az eddigi legegyértelműbb bizonyíték az időutazás létezéséről – Video

    Előkerült az eddigi legegyértelműbb bizonyíték az időutazás létezéséről – Video

    A Bagossy Brothers és Illés Fanni így támogatja a tehetségeket – Videókkal

    A Bagossy Brothers és Illés Fanni így támogatja a tehetségeket – Videókkal

    Olasz fagylaltárus okozhatja a magyar érettségizők vesztét

    Olasz fagylaltárus okozhatja a magyar érettségizők vesztét

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás