Akár 1500 forinttal is többet fizethetünk ugyanazért a sonkáért, ha nem figyelünk. Körbejártuk Budapest legnagyobb piacait a húsvéti kínálatért.
Körbejártuk Budapest három nagy piacát, a Lehel Csarnokot, a Nagyvásárcsarnokot és a Fény utcai piacot. Arra voltunk kíváncsiak, hol mennyiért adják a húsvéti sonkát, az egyéb hústermékeket és a húsvéthoz elengedhetetlen zöldségeket. Meglepő árkülönbségeket tapasztaltunk.
A húsvéti ünnepi asztal főszereplője az ínycsiklandó főtt, füstölt sonka. Ha igazi, minőségi hústermékre vágyunk, felejtsük el a szupermarketek gyorspácolt, trükkös készítményeit, érdemes inkább egy jó hírű piacon vásárolni! Nem mindegy viszont, hogy mennyiért. Körülnéztünk a Lehel téri Lehel Csarnokban, a Fővám téri Nagyvásárcsarnokban és a Széll Kálmán tér szomszédságában lévő Fény utcai piacon, hogy képet kapjunk, mennyiből tudjuk megteríteni az ünnepi asztalt.
A „luxuskategóriás” húsvéti sonka kilójáért 4000 forintnál többet is elkérhetnek – máshol viszont akár 2400 forintért is megvehetjük Fotó: Metropol
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre