Véget érnek az OKJ-s képzések, mutatjuk, mi jön helyette





A felnőttképzők 2020. december 31-ig indíthattak OKJ-s képzéseket, melyek közül az utolsók is hamarosan véget érnek. A szakmát tanulni vágyóknak azonban nem kell kétségbeesniük, ugyanis a régi rendszert felváltja egy új, ahol folyamatosan bővülő gyakorlatorientált képzések közül választhatnak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.21.
tanfolyamok

A felnőttképzők 2020. december 31-ig indíthattak OKJ-s képzéseket, az új rendszer pedig fokozatosan átveszi a régi helyét, így a szakmát felnőttképzésben tanulni vágyók könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő kurzusokat. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is az új szisztéma szerint indítja államilag elismert tanúsítványt adó szakmai képzéseit. Áprilisban kezdődnek a munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző, valamint az ingatlanközvetítő szakmai képzések a BKIK Felnőttképzési Irodája szervezésében – írják közleményükben.

Folyamatosan bővül a választható szakmák kínálata

A BKIK a korábbi OKJ-s bérügyintéző és társadalombiztosítási ügyintéző képzéseket helyettesítő munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakmai képzésének keretein belül a hallgatók a HR-t, bérszámfejtési és társadalombiztosítási ismereteket egyaránt tanulhatnak. Az új rendszerű ingatlanközvetítő szakmai képzésen gyakorlatorientált feladatok során sajátíthatók el az ingatlanközvetítés mindennapi fortélyai, mint például az adásvételi folyamat megszervezése és lebonyolítása, az értékesítés teljes folyamatának irányítása, az ingatlaneladáshoz kapcsolódó adó-, illetékfizetési kötelezettség kiszámítása és az ingatlanforgalmazásban használt hirdetési eszközök, módszerek.

Lehetőség van rövidebb idő alatt képesítést szerezni

Az átlagosan 4 hónapos online kurzusokat szükség esetén rövidített képzési idővel, intenzívebb menetrendben is el lehet végezni. A képzések egyaránt nyújtanak szakmai és gyakorlati jártasságot. Az alapszakmákat az iskolarendszerű szakmai oktatásban lehet elsajátítani. A hallgatók a hivatalos tanúsítvány megszerzése után akkreditált vizsgaközpontban képesítő vizsgát tehetnek az államilag elismert bizonyítvány megszerzéséért.

Fotó: Shutterstock

 





Ezeket olvastad már?
Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás