Már nem is kell olyan sokat várni, hogy megújuljon a Mester utca





A Metropol összeszedte a keddi nap legfontosabb eseményeit, hogy hol várnak ránk lezárások, és az is kiderül, mit jelent az, hogy megújul a Mester utca.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.05.
V. kerület IX. kerület ez lesz ma

Visszatér a tavasz

Nyárelőt idéző meleget, napsütést, de akár viharos szelet is hozhat a keddi időjárás. Pár napos hűvös után újra itt a tavasz, bár északon kisebb esőre is számítani kell. Napközben aztán egyes helyeken a nyugati, délnyugati szél is megerősödik, akár viharossá is fokozódhat, általában 55-65 km/h-s (hegyekben és magasabban fekvő területeken > 70 km/h-s) széllökésekre számíthatunk. Ennek ellenére a hőmérséklet higanyszála a 15 fokot is elérheti, míg este plusz 2 fokig hűl le a levegő.

Mit okozhat a szeles időjárás?

  • fejfájást
  • ingerlékenységet
  • nyugtalanságot
  • Akár viharos szélre is számíthatunk Fotó: Shutterstock

    Ma nyílik a Mester és tanítványai kiállítás

    A Budapest FotóFesztivál 2022 keretein belül nyitja meg kapuit 18 órától a Mester és Tanítványai – Eifert János Mesterkurzusának kiállítása a Vízivárosi Galériában. A kiállított képeknél nem a szabályokon, hanem a fényképezés örömén volt a hangsúlyt. A kiállítók között található Aczél Péter, Baán Katalin, Bertók Béla és Burkus Alexandra, valamint Kovács Judit JuJu is.

    A mester Eifert János Fotó: Cseke Csilla

    Budapesti séta és épületlátogatás a Levéltárban

    Időutazást tartanak a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának Bécsi kapu téri épületében. A 9:45-kor induló tárlatvezetésen megcsodálhatjuk a Petz Samu tervezte palotaépület történelmi jeleneteket ábrázoló falfestményeit, kő- és fafaragásait, valamint színes ólomüveg ablakait is. A nemzeti kincseknek számító iratokat őrző intézet összesen 73 kilométernyi iratanyagot, több mint 63,5 millió mikrofilmfelvételt és számtalan pecsétet, térképet, fotót, tervet, oklevelet őriz.

    A Magyar Nemzeti Levéltár épülete Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

    Változik a közlekedés az V. kerületben!

    Tilos megállni az V. kerületben ma éjfélig:

  • a Nádor utca mindkét oldalán,
  • a József nádor tér 1–4. számmal szembeni oldalon a parkolósávban,
  • a József nádor tér 7–11. szám előtt és azzal szembeni oldalon a parkolósávban,
  • a Wekerle Sándor utcában.
  • Megújul a Mester utca

    Megkezdődik a IX. kerületi Mester utca megújulásának tervezése. A BKK honlapja szerint a tendertervek 2023-ra készülnek el. Az elképzelés szerint a Mester utca a felújítás végére kerékpáros- és gyalogosbaráttá válik, és a jelenleginél élhetőbb és zöldebb lesz.

     





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás