Vaddisznó kergette meg az Európa-bajnok kutyás terepfutót





A rémisztő kaland közben még pár fotót is készített az állatról, ami több száz méteren keresztül követte őt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.04.14.
Bodrogi Gyula

Koris Edina a szokásos edzőkörútján vett részt a Kitti nevű német vizsla európai szánhúzó keverék kutyájával kedd dél körül Érd egyik közkedvelt erdei útszakaszán, ahol egy bukkanón egy vaddisznócsaládba ütköztek.

„Egy nőstény vaddisznó habozás nélkül nekünk rontott. Én megtorpantam, így arra sem volt időm, hogy a zsebemből elővegyem a telefonomat, hogy az állatoknak hangosan lejátsszak egy AC/DC-dalt, amivel elriaszthattam volna azokat. A kutyák ebben az időszakban különösen ki vannak szolgáltatva az amúgy jellemzően növényevő vaddisznóknak, mert utóbbiak, tudjuk, hogy erősebbek. A nőstény disznónak valószínűleg kicsinyei voltak, és veszélyeztetve érezte a családját” – mondta a Borsnak a sportoló.

Páros sérülés nélkül úszta meg a rémisztő találkozást Fotó: Bors

Edina bevallottan megijedt a nem tervezett találkozás során.

„Meggyőződésem, hogy az őrangyalom vigyázott rám. Az egész néhány percig tartott, de mély nyomot hagyott bennem. Szerencsére sérülés nélkül úsztuk meg az esetet, és bevallom, a kedvencemet egy kicsit magamnál is jobban féltettem. Képes lett volna minket felborítani, akkor pedig komoly sérüléseket okozhatott volna. Félelmetes volt a vaddisznóval farkas­szemet nézni. Végül sikerült magunktól mintegy 100 méteres távolságra riasztani, de utána 300 méteren keresztül követett bennünket” – emlékezett vissza a terepfutó.

Micsoda lélekjelenlét! A kutyás terepfutó lefotózta a vadállatot Fotó: Bors

„Még sosem vert olyan gyorsan a szívem, mint akkor” – fejezte be Edina.

Bodrogi Gyula, a nemzet színésze köztudottan szenvedélyes vadász. Már többször is került érdekes szituációba, de mindig tudta, hogy kell az erdőben viselkedni.

Képen: Bodrogi Gyula színművész Fotó: Ripost/Markovics Gábor

„A vaddisznó alapvetően nem támad emberre, csak akkor, ha veszélyben vagy sarokba szorítva érzi magát. Vélhetően a sportoló kutyája izgathatta fel az állatot” – magyarázta a színművész, akit még sosem ért támadás.

„A legemlékezetesebb eset, hogy egyszer egy megsebzett vadkant láttam mintegy 100 méterről. Meg sem próbált felém jönni, így volt időm a fegyveremmel célba venni, és egyetlen lövéssel leteríteni” – Bodrogi mindenkinek azt javasolja, aki vaddisznóval találkozik, hogy csapjon zajt, vagy egy határozott kiáltással zavarja el.

Cannicross (kutyás futás)

A kutyás terepfutás lényege, hogy az eb egy hámot visel, és egy rugalmas összekötőszár segítségével maga után húzza a hegymászóbeülőhöz hasonló eszközt használó atlétát. Mivel a tempót az eb diktálja, a sportág igen esésveszélyes, ezért sok edzést igényel.

Edina és Kitti versenyzés közben Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás