Lányok, ez a ti napotok! Itt tudjátok megünnepelni ezt a jeles alkalmat





A Metropol összeszedte a mai nap legfontosabb tudnivalóit, többek között a lányok napjával, valamint a lomtalanítással kapcsolatban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.28.
XIX. kerület XXII. kerület ez lesz ma

Ez a nap a lányoké!

Idén ma ünnepeljük a lányok napját. Az ehhez kapcsolódó programokat két év után újra személyesen lehet megtartani. Az országos, diáklányok részére kitalált, szakmákat népszerűsítő pályaorientációs napon a felső tagozatos általános és középiskolás lányok látogatják meg az ország vállalatait, egyetemeit és kutatóintézeteit, ahol interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberek ismertetik meg velük a tudományok, a technológia és az informatika világát. A Nők a Tudományban Egyesület által 11. alkalommal megszervezett alkalmon 65 különböző program közül választhatnak idén a lányok, és szerezhetnek kézzelfogható tapasztalatokat a pályaválasztásukhoz. Az eseményeken való részvétel regisztrációköteles, néhány személyes programnál pedig a fogadóhelyek a védettségi igazolványt és vagy a szájat és orrot eltakaró maszk viselését is kérhetik.

A lányok napján te is megtalálhatod álmaid munkáját – Fotó: MTI/Mohai Balázs

Csillebércen várják a kis kutatólányokat

Ma a Wigner Fizikai Kutatóközpontba előadásokkal, kiscsoportos foglalkozásokkal, laborlátogatásokkal és különböző bemutatókkal várnak minden 14 és 18 év közötti tudomány iránt érdeklődő hölgyet.

3D nyomtatás lesz a Műegyetemen

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem D épületében ma 10–14 óra között a pályaválasztás előtt álló hölgyek megismerkedhetnek a 3D nyomtatással és az építőmérnöki tudományokkal.

Gyógyítás az online térben

A GE Healthcare központjában is várják a lányokat ma 9–14 óra között a Bence u. 3.-ban, ahol megismerkedhetnek az egészségügy digitális megoldásaival, megtudhatják, hogy mit csinál egy UX-es kolléga, valamint tervezhetnek egy applikációt is, amivel akár a jövőben másokon is segíthetnek majd.

Véget ér a lomtalanítás a XXII. kerületben

Ma még kitehetők este hat után a nagydarabos hulladékok Budafok-Tétényen úgy, hogy az se az autósokat, se a gyalogosokat ne akadályozza. A szemetek elszállításáról az FKF a kihelyezést követő napon gondoskodik.

A XXII. kerületben ma véget ér a lomtalanítás – Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Itt folytatódik a lomtalanítás májusban:

  • XV. kerület – május 2–16.
  • XII. kerület – május 18–22.
  • VIII. kerület – május 24–30.
  • Véradónap a XIX. kerületben

    Ma 11 és 18 óra között várják a véradókat a KöKi Terminál 2. emeletén, személyi igazolvánnyal, lakcím- és tajkártyával. Véradás előtt érdemes elegendő mennyiségű ételt és italt fogyasztani.

    Ma még lehet jelentkezni a rákospalotai majális főzőversenyére

    Ma délig kell leadniuk nevezési lapjukat azoknak, akik szeretnének a XV. kerületi majális főzőversenyén részt venni. A nevezési lapokat személyesen az Újpalotai Közösségi Ház információs munkatársainak lehet leadni, de online is jelentkezhetünk a [email protected] címen. A versenyzőknek a versenyre magukkal kell vinniük a szükséges alapanyagokat, fűszereket; az edényeket és a főzéshez szükséges gázpalackot is.





    Ezeket olvastad már?
    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

    Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

    Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

    Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás