Jó hír a családoknak! Ekkor érkezik a családi pótlék áprilisban





A Metropol összeszedte a mai nap legfontosabb eseményeit, hogy mikor érkezik a családi pótlék, és hogy milyen állatnak van a világnapja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.04.
ez lesz ma

Ma jön a családi pótlék

A bankkártyákra már hétfőn megérkezik a családoknak járó pénz. Fontos dátum a családok számára április 4-e, ugyanis ekkor utalják el a bankszámlákra a családi pótlékot. Az érintettek a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást, a gyermeknevelési támogatást, a fogyatékossági támogatást és a vakok személyi járadékát legkésőbb a hónap 5. napjáig kapják meg. Azok a családok, akik postai úton kérték a juttatást, legkésőbb az adott hónap 10. napjáig megkapják a családi pótlék pontos összegét.

Ma érkezik a bankszámlákra a családi pótlék Fotó: Shutterstock

Így érkezik a következő hónapokban a családi pótlék:

  • Május 3. (kedd)
  • Június 4. (hétfő)
  • Július 4. (hétfő)
  • Augusztus 2. (kedd)
  • Augusztus 25. (csütörtök)
  • Útfelújítás a Ferdinánd hídon

    Érdemes lesz az autósoknak elkerülniük a VI. kerületi Ferdinánd hidat, ugyanis április 4–9. között marás-aszfaltozási munkálatokat végeznek a felüljárón. Ez idő alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani. A Budapest Közút azt javasolja, hogy a Váci út–Dózsa György út útvonalon, a Podmaniczky utca–Dózsa György útvonalon, vagy az Izabella utca–Andrássy út útvonalon kerüljük el a felújítást. A cég azt kéri, az érintett szakaszon fokozott óvatossággal közlekedjünk.

    Érdemes lesz elkerülni a Ferdinánd hidat Fotó: Pesti Tamás

    Máig jelentkezhetnek a gyerekek a Magyar Rádió Gyermekkórusába

    Hétfőig várja az óvodások és általános iskolások jelentkezését a Magyar Rádió Gyermekkórusa. A felvételt nyert gyermekek nemcsak a kórus, de az iskola tanulói is lesznek, és az oktatás keretén belül részt vehetnek hangszeres, valamint különböző zenei órákon is. A kórustagság a családoknak nem jelent plusz anyagi terhet, mivel az egyenruhát, a képzéseket és a fellépések költségeit az MTVA biztosítja.

    Változik a közlekedés az V. kerületben!

    Ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani máig az V. kerületben. A lezárások az Erzsébet hidat is érintik.

    Tilos megállni:

  • Ma éjfélig az V. kerületben, a Zoltán utca mindkét oldalán a Nádor utca és a Szabadság tér között.
  • Ma éjfélig az V. kerületben, a Szalay utca páratlan oldalán a Vajkay utca és a Kossuth Lajos tér között.
  • Hétfőtől tüntethetőek el a választási plakátok

    Április 4-től kell megkezdeni az országgyűlési választás és az országos népszavazás miatt kihelyezett plakátok eltávolítását. A hirdetéseket azoknak kell eltávolítaniuk, akik azt kihelyezték vagy aki érdekében kitették. A plakátok levételének határideje május 3-a.

    Mától jár körbe a XI. kerületben az ágaprítékoló

    Április 4–9. között tavaszi nagytakarítást tartanak Újbudán, amelynek keretében a zöldhulladék környezetbarát felhasználási módját, a komposztálást népszerűsítik a lakosság körében. Az ehhez szükséges aprítót ingyenes biztosítják a lakosoknak, azonban előzetes regisztráció szükséges.

    54 éve volt először színes film a Magyar Televízióban

    1968. április 4-én mutatták be az első színes filmet az MTV-ben, ami a Fekete István regényéből készült Koppányi aga testamentuma volt. 1969. április 5-én sugározták az első színes adást, amelynek rendezője Horváth Ádám volt.

    Április 4. a patkányok világnapja

    2012 óta ünnepeljük minden évben április 4-én a patkányok világnapját azzal a szándékkal, hogy eloszlassa a sztereotípiákat ezekről az állatokról. Ezen a napon a patkányrajongók minden földi jóval ellátják kis kedvenceiket, pont úgy, mint a gyerekeket a szüleik gyereknapon.

    A sokak által nem kedvelt rágcsálónak van ma a világnapja Fotó: Pixabay

     





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás