RETRO RÁDIÓ

Nem figyeltek eléggé az ápolók, az ágyában fulladt meg a tündéri kisfiú

Connor születése után pár héttel szenvedett súlyos agykárosodást, ami miatt fokozott figyelemre lett volna szüksége.Megosztás
Szerző: metropol
2022.04.07. 18:00
rémes figyelmetlenség

Egy ötéves kisfiú meghalt, miután csapdába esett az ágya rácsvédőjébe. Connor Wellstedre egy sérült gyerekek rehabilitációs központjában találtak rá, amikor 2017 májusában legalább egy órája halott volt, mivel úgy szorult be az ágyába, hogy nem kapott levegőt. Ezek után a halottkém közölte a családdal a halál okát. Az apuka, Chris Wellsted teljesen összetört.

„Összetört a szívem. Nem kellett volna meghalnia. Az orvosok mondták, hogy soha nem fog járni vagy beszélni, de mégis megfogta a kezem és azt mondta, »apu«. Ezek voltak az utolsó szavai” – mondta az apuka.

Connor öthetes korában szívleállás után agysérülést szenvedett, ezért több kivizsgálásra, kezelésre szorult. Vélhetően emiatt volt éppen a rehabilitációs központban. A halottkém feltételezése szerint a kisfiú felállhatott és ekkor megragadta a 2 kg-os rácsvédőt, ami ekkor leszakadt és csapdába ejtette a kisfiút.

A vizsgálatok pedig megerősítették, hogy az ápolók nem néztek rá este a kisfiúra, ráadásul azt sem nézték meg, hogy a rácsvédők rögzítve lettek-e.

„Megfosztottak attól, hogy Connor életének a része legyek, megfosztottak attól, hogy lássam a kisfiam felnőni. Nagyon különleges volt, nagyon szerető, gondoskodó és társaságkedvelő. Connor harcos volt, minden egyes nap küzdött az életéért.”

Connor nevelőanyja, Barbara Harriott is felszólalt a meghallgatáson.

„A kiságy okozta a halálát, és meg lehetett volna előzni a tragédiát. Connort a rehabilitációs központ cserbenhagyta. Amikor megállapodtunk, hogy Connort neveljük, azt mondták nekünk, hogy nagyon valószínű, hogy meghal. Azt mondták nekünk, hogy süket és vak, de én jelbeszéddel beszéltem vele, és egy nap lemásolta az egyik jelemet. Sokkal több volt benne, mint gondolták. Úgy tűnt, az agya felébred. Folyamatosan fejlődött. Meglepett minket. Elkezdte felhúzni magát és járni. Nagyon szerette volna leírni a saját nevét” – mondta a nő, aki három hónapos korától gondozta a kisfiút.

Ezeket olvastad már?
Csecsemőgyilkosságnak és tank-harcálláspontnak is otthont adott a 80 éves, körtéri Gomba – Galéria!

Csecsemőgyilkosságnak és tank-harcálláspontnak is otthont adott a 80 éves, körtéri Gomba – Galéria!

Nagyon jól tudtunk együttműködni a magyarokkal – nyilatkozik a japán építész

Nagyon jól tudtunk együttműködni a magyarokkal – nyilatkozik a japán építész

A Hunor mentőszervezet már 12 túlélőt emelt ki a romok alól

A Hunor mentőszervezet már 12 túlélőt emelt ki a romok alól

A nyugalom lesz ma a jelszó a Bikának

A nyugalom lesz ma a jelszó a Bikának

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás