Ha sberbankos voltál, lehet, hogy te is így jártál!





Sokan jártak úgy, hogy az utalás megtörtént feléjük, de a márciusban esedékes pénzükhöz azonban mégsem jutottak hozzá eddig. Ők azok, akik a Sberbanktól automatikusan visszakerülő pénzek újbóli kiutalására várnak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.21.
utalás

Mint arról a Metropol is beszámolt, a becsődölt Sberbank magyar ügyfeleit az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) közvetítésével kártalanították. A folyamat március 18-ával lezárult, azonban most is vannak, akik még mindig nem jutottak pénzükhöz. Ennek oka, hogy a banknál vezetett számlájukra indított átutalást a bank már nem fogadta március elején, azt automatikusan visszautalta a feladóhoz. Így most azok újrautalására kerül majd sor, ám hogy mikor, arról egyelőre nincsenek információk.

Sokan tűkön ülve várják a március havi utalást Fotó: MTI/Róka László

Nekünk a családi pótlékunk ragadt bent, mert ugye az utalás azt követően történt, hogy a bank becsődölt. Most azért jöttem érdeklődni a kormányhivatalhoz is, hogy mikor és hogy jutok a pénzhez, mert úgy tűnik, hiába adtam meg új számlaszámot, eddig arra nem kaptam semmilyen átutalást. De postán sem érkezett semmi. Itt most azt mondták, hogy írjam le a panaszom, továbbítják a központba, és hogy nyugodjak meg, a pénz nem vész el. Azt is mondták, hogy elutalva el lett, ők ennyit látnak, és hogy többen is jártunk így” – panaszolta Mariann pénteken az ügyintézés közben, majd hozzátette – „most idegeskedhetek tovább a félsikeremmel, hogy megvan a pénz valahol, mert megnyugodni nyilván csak akkor fogok, amikor az új számlámon lesz a kicsi, de a mai világban a családi kasszában mégis fontos összeg!”

Más a keresetével járt hasonlóképp

Amikor becsődölt a Sberbank, rögtön jeleztem, hogy új számlára kérem a fizetésem, de sajnos már késő volt, mint megtudtam, elutalták a bankhoz a pénzt. Azóta rágom a körmöm idegességemben, hogy mikor kapom meg jogos jussom. Ennek már húsz napja. Se pénzt, se tájékoztatást nem kaptam, magam próbáltam utánajárni, hogy mi van az utalással. Annyit sikerült csak megtudnom, hogy valamikor újra átutalja a munkáltatóm a pénzt, próbálják gyorsítani az eljárást. Arra azonban senki nem tud válaszolni, hogy még hány napig kell bizonytalanságban lennem emiatt, és addig bizony vannak csekkek, amiket nem tudok befizetni, ami miatt meg büntetést is kapni fogok” – kesergett Győző, aki szeretne már jogos jussához jutni.

A Magyar Államkincstár (MÁK) közleménye

Közben a MÁK március 18-án közleményt adott ki volt sberbankos ügyfelei számára. Ebben azt írják, hogy az érintettek a visszautalt pénzükhöz hóközi utalással jutnak hozzá, ám a közleményben erre nincs időpont megjelölve. A 2022. március 1. napján utalt ellátásokat a bank 2022. március 17-én visszautalta a MÁK részére – írják. Így azoknak az ügyfeleknek, akik korábban a Sberbank Magyarország Zrt.-nél vezetett fizetési számlára kapták:

  • a családtámogatási ellátást (családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás),
  • az egészségbiztosítási pénzbeli ellátást (táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, örökbefogadói díj, baleseti táppénz)
  • a fogyatékossági támogatást
  • a vakok személyi járadékát
  • a március havi ellátásaikat ismételten kiutalja a MÁK – áll a tájékoztatóban.
  • Így történik a hóközi kiutalás:

  • azok, akik már adtak meg másik pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlaszámot, az új számlaszámra kapják az utalást
  • azok, akik még nem adtak meg másik számlaszámot, a nyilvántartásban szereplő lakcímre kapják a folyósítást.
  • Ki tudja, mikorra nyugodhatnak meg a volt sberbankos ügyfelek Fotó: Shutterstock





    Ezeket olvastad már?
    Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

    Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

    „Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

    „Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

    Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

    Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

    "Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

    "Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás