Vitaminnal a koronavírus ellen? Nem ilyen egyszerű a helyzet

A kutatók 5600 koronavírusos beteg adatait elemezték. A fertőzéssel összefüggésben a D-vitaminról tudtak jó hírt közölni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.06.
koronavírus

A Toledói Egyetem kutatói tanulmányban számoltak be arról, hogy az étrend-kiegészítők, mint például a C-vitamin, a D-vitamin és a cink fogyasztása nem csökkenti a koronavírus miatti halálozás esélyét. A D-vitaminnal kapcsolatban annyi pozitívumot azonban megállapítottak, hogy az képes csökkenteni a kórházban, illetve a lélegeztetőgépen eltöltött időt.

Egyik vitamin sem képes megelőzni a koronavírust, a halálozás esélyét sem csökkentik az étrend-kiegészítők – Fotó: Shutterstock

Utóbbi összefüggés bizonyítására ugyanakkor még további kutatások szükségesek

A szakértők olyan személyek adatait is megvizsgálták, akik a fertőzés előtt rendszeresen szedtek D-vitamint, de esetükben sem találtak lényeges különbséget a halálozást illetően. A szakértők ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy a vitaminok nem tudnak megóvni a vírusfertőzés következményeitől, az oltást nem tudják kiváltani. Szedésük persze számos esetben előnyös lehet, de fontos megérteni, hogy koronavírus esetén nem segítenek a fertőzés elkerülésében és nem csökkentik a halálozás esélyét.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás