
„Mintha lángra kapott volna a lábam” - Halálos baktérium fertőzte meg az édesanyát
Az édesanya kis híján életét vesztette.
A kutatók 5600 koronavírusos beteg adatait elemezték. A fertőzéssel összefüggésben a D-vitaminról tudtak jó hírt közölni.
A Toledói Egyetem kutatói tanulmányban számoltak be arról, hogy az étrend-kiegészítők, mint például a C-vitamin, a D-vitamin és a cink fogyasztása nem csökkenti a koronavírus miatti halálozás esélyét. A D-vitaminnal kapcsolatban annyi pozitívumot azonban megállapítottak, hogy az képes csökkenteni a kórházban, illetve a lélegeztetőgépen eltöltött időt.
A szakértők olyan személyek adatait is megvizsgálták, akik a fertőzés előtt rendszeresen szedtek D-vitamint, de esetükben sem találtak lényeges különbséget a halálozást illetően. A szakértők ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy a vitaminok nem tudnak megóvni a vírusfertőzés következményeitől, az oltást nem tudják kiváltani. Szedésük persze számos esetben előnyös lehet, de fontos megérteni, hogy koronavírus esetén nem segítenek a fertőzés elkerülésében és nem csökkentik a halálozás esélyét.
Az édesanya kis híján életét vesztette.
Több kilométert sétált a hőségben az iskolás lány.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.