Diákok és tanárok kaphatnak notebookot





A Klebelsberg Központnak köszönhetően első körben 120 ezer laptopot osztanak ki az 5. és 9.-es diákoknak és tanároknak egyaránt. A kormány a következő négy évben még több diák és tanár számára szeretné elérhetővé tenni ezt az eszközt. 



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.03.
oktatás

A mai digitalizált világban már szinte lehetetlen az élet okoskészülékek és informatikai eszközök nélkül, ezért igyekeznek ellátni a diákokat a szükséges felszerelésekkel. A Klebelsberg Központ irányításával megkezdték a 120 ezer, tanároknak és diákoknak szánt notebook kiszállítását, jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – írja az MTI.

Az új készülék szemléltetése. Fotó: MTI/Komka Péter

34 milliárd forintból vásároltak notebookokat

Az első ütemben, 34 milliárd forintból beszerzett notebookokból 55 ezer jut diákokhoz és 55 ezer pedagógusokhoz, tízezret pedig az iskolákban helyeznek el. A notebookok megérkeztek, azokat a Klebelsberg Központ juttatja el a megadott iskolákba.

Kiosztják a laptopokat az új tulajdonosaiknak. Fotó: MTI/Komka Péter

A köznevelés digitalizációja

A kormány a következő négy évben mintegy 200 milliárd forint értékben vásárol 565 ezer tanulói és 55 ezer tanári notebookot a köznevelés digitalizációjáért. A cél, hogy a köznevelésből kikerülő diákok megállják a helyüket az élet korszerű viszonyai között, és képesek legyenek arra, hogy a továbbiakban is fejlesszék informatikai képességeiket, ismereteiket. Kásler Miklós közlése szerint az eszközöket felmenő rendszerben mindig az 5. és 9. évfolyamos diákok kapják meg.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás