Sokk és fájdalom: egy háromgyermekes család is meghalt a Harkivot ért rakétatámadások közben





Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közösségi oldalán közzétett videóban háborús bűnnek minősítette a Harkiv elleni rakétatámadást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.01.
pusztítás

Ukrajna elnöke a közösségi oldalára feltett videóüzenetében szól országa embereihez, miután felszólalt az Európai Parlamentben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közösségi oldalán közzétett videóban háborús bűnnek minősítette a Harkiv elleni rakétatámadást Fotó: AFP

„Ez terror a város ellen, ez terror Harkiv ellen, ez terror Ukrajna ellen. A téren nem volt katonai célpont” – mondta a felvételen Volodimir Zelenszkij és hozzátette, hogy ezért soha nem bocsátanak meg az oroszoknak és a Harkiv elleni rakétatámadást háborús bűnnek minősítette.

„Jelenleg Harkiv és Kijev a legfontosabb célpontok az oroszok számára. A terror arra való, hogy megtörjön bennünket, hogy megtörjék az ellenállásunkat. Az oroszok a fővárosunkba és Harkivba tartanak” – mondta, majd kiemelte: Kijev védelme most kulcsfontosságú.

A rakétatámadás Harkiv város központját érte, az orosz–ukrán háború hatodik napján, március 1-én. A rakéta egy kormányépület közvetlen közelében csapódott be, az egyik ukrán hírportál szerint az orosz csapatok kormányzati irodák ellen indítottak támadást. Később kiderült, hogy bár az épületet nem találta el, a körülötte lévő terület szinte teljesen megsemmisült.

A robbanás következtében legalább 11 ember meghalt, több mint 40-en pedig megsérültek, köztük egy indiai diák, továbbá egy háromgyermekes család is életét vesztette, akiknek az autója éppen a becsapódás pillanatában haladt az úton. A mentés még mindig zajlik, a mentőalakulatok a törmelék között túlélők után kutatnak a város központjában.

A videót ITT tekinthetitek meg.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás