Hátborzongató dokumentumfilm készült a brutálisan meggyilkolt magyar anya esetéből





Sokkoló dokumentumfilmet forgattak a Londonban meggyilkolt magyar nő, Sz. Henriett meggyilkolásáról Angliában. Az egyórás alkotás még a sokat látott nézőket is elborzasztotta.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.19.
borzalmas

Mint arról a Bors is írt korábban, még a rendőröket is sokkolta, mikor 2019 májusában egy házkutatásnál két lefagyasztott női holttestet találtak egy londoni lakás mélyhűtőjében. Később kiderült, hogy egyikük egy többgyerekes családanya, M. J. Mustafa, míg a másik, a szintén többgyerekes anyuka, Sz. Henriett teste volt. Mind a két asszonyt exbarátjuk, Zahid Younis tartotta rabságban, majd halálra verte őket, testüket pedig a hűtőbe rejtette.

Szűcs Henriett Fotó: Bors
M.J. Mustafa Fotó: Bors

Younist azóta életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, azóta is a rácsok mögött van.

Mind­ezek után egy angol televí­ziós csatorna filmet készített az esetről, melyben részletesen foglalkozott Henriett-tel, M. J.-vel és kegyetlen gyilkosukkal, a szexragadozóként elhíresült Younissal. Az egy- órás dokumentumfilmben az ügyben nyomozó rendőröket, az áldozatok rokonait és ismerőseit is megszólaltatták. A meggyilkolt magyar édesanya és M. J. szerettei elmondták: pokoli kín volt újraélni a történteket, és sokkolták is őket az addig ismeretlen részletek, azonban fontosnak tartják, hogy minél jobban leleplezzék a gyilkost:

Igazságot akarunk, és fontos az, hogy soha ne felejtsék el a nevüket, ahogyan az is, hogy minél jobban leleplezzük a gyilkost is – mondta a Newham Recorder brit lapnak a két nő egyik ismerőse. Az egyik dokumentumfilmes elárulta, hogy emberpróbáló volt beszélni a történtekről az áldozatok szeretteivel:

Kemény, de érzelmes pillanat volt, amikor olyan emberekkel ültünk le beszélni, akik ismerték Henriettet, M. J.-t és Zahidot. Mi is igazságot akarunk – magyarázták. A filmet azóta levetítették a Sky Crime csatornán, de interneten is elérhető - írja a Bors.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás