RETRO RÁDIÓ

Ficsak Szülőakadémia – Ingyenes előadások a család egészségéért

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) Család, gyermek, egészség – összhangban a jövőért címmel útjára indította 6 alkalomból álló, ingyenesen látogatható Szűlőakadémiáját, hogy segítse a családokat a különböző élethelyzetekben felmerülő problémákban, beleértve a koronavírus-járvány és a jelenlegi háborús helyzet okozta fenyegetettséggel való szembenézést és megküzdési lehetőségeket is.Megosztás
Szerző: Fodor Erika
2022.03.10. 13:40
XI. kerület támogatás

A Ficsak Szülőakadémiáját Magyarország egyik legnépszerűbb mentálhigiénés szakembere, Pál Feri atya nyitotta meg, „Mi segít át az élet megoldhatatlan helyzetein?” című előadásával. Ebből azt tudhattuk meg, mi az, ami valódi segítséget nyújthat magunknak, másoknak, a kapcsolatainknak, amikor találkozunk az élet drámaiságával.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja alapítója Fotó: Ari Gábor

Mit érdemes tennünk a kapcsolatainkban?

Pál Feri atyától többek közt megtudhattuk, az élet mindenki számára hoz nehéz és drámai helyzeteket. „Ilyenkor nemcsak egy problémával találkozunk, amit megoldhatunk, majd mehetünk tovább. Léteznek megoldhatatlan problémák, helyzetek. Mit kezdjünk velük és magunkkal, hogy életünk, a kapcsolataink növekedni tudjanak? Mit érdemes tennünk, amikor szóhoz sem jutunk, mert nem tudunk mit mondani? Hogyan válaszoljunk a fájdalmas: »miért?« kérdésekre? Miért történt ez? Miért pont velem? Miért én? Mi jellemzi azokat a személyeket és párokat, akik megoldhatatlan problémákkal együtt is elégedettek az életükkel és társkapcsolatukkal? Mit érdemes tennünk a kapcsolatainkban, amikor nehézségeink már-már elviselhetetlenné válnak?”

Éljünk az ingyenes testi-lelki tanácsadás lehetőségével!

Ha a gyerek csak nassolna…

A második „szülőakadémiás” szakember Antal Emese dietetikus, szociológus, aki március 10-én 18 órától a Gyermek az asztalnál című előadásában arra ad egy-két hasznos és gyakorlatias tippet, mihez kezdjünk, ha például a gyerkőc virslit eszik virslivel, fintorogva tolja el a zöldséget, és nem eszi meg a csomagolt tízórait, hanem egész nap csak nassolna. A Gyermek az asztalnál című könyv szerzője, két kisfiú édesanyja a szülőknek, érdeklődőknek ad tanácsot: mit tehetünk azért, hogy az étkezés egészséges, ugyanakkor örömteli legyen? Az előadás hangsúlyosan foglalkozik az egyes korcsoportok szükségleteivel, bemutatja, hogy milyen élelmiszercsoportból hányszor és mennyit kell enni. Szó lesz többek között korunk egyik fő problémájáról, az elhízásról is, de a válogatós és egyoldalúan táplálkozó gyerekekről is. Továbbá a környezettudatos táplálkozásról, hogyan vásároljunk a gyermekkel, milyen alternatív táplálkozási minták vannak, és szó esik még az ételallergiákról, érzékenységről. „Ne felejtsük el, a jövő záloga a gyermek, akinek egészsége a kezünkben van!”

Az egészséges, mégis örömteli táplálkozáshoz is kaphatunk tippeket Fotó: Ari Gábor

A pillanatok online megosztásának múló öröme

Ismerd meg magad, hogy megismerhesd a gyermeked! – ez már Tari Annamária pszichológus március 21-i előadásának a címe. Ezt mindazoknak a szülőknek ajánljuk, akik megértőn és beleérzőn szeretnének segíteni a digitális generációhoz tartozó gyermekeiknek.

„Az online tér és a közösségi média óriási változásokat idéztek elő az érzelmek sokszínűségében és megélésében, valamint a különféle kognitív folyamatokban. Elveszett a felhőtlen gyerekkor és fiatalkor, és mindez nem pótolható a pillanatok online megosztásának múló örömével. Nem virágos rét, hanem kemény akadálypálya ez. Ha segíteni akarunk, akkor meg kell érteni mindazt, amivel a digitális generációk szembenéznek. Ami nem feltétlenül az, amit mi képzelünk.”

Az előadások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek és csak élőben követhetők.

Bővebb információ >> https://ficsak.hu/szuloakademia/

Ilyennek látják a férfiak a nőt... Fotó: Ari Gábor

Milyen a Női lélek férfi szemmel 2022-ben?

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), a Magyar Női Unió (MNU) és a Mindennapok Női Szemmel Egyesület (Nőiszem) közös szakmai együttműködésben ünnepelte a nemzetközi nőnapot. Az eseményen bemutatták a Női lélek férfi szemmel 2022 kiadványukat, amely 70 férfi szívből jövő üzenetével itt érhető el: https://ficsak.hu/noi-lelek-ferfi-szemmel-2022/

Ezeket olvastad már?
Brutális gyilkosság: három kisgyerek egy bicikliért végzett egy idős férfival – Videó!

Brutális gyilkosság: három kisgyerek egy bicikliért végzett egy idős férfival – Videó!

Gyomorforgató: ápoló zaklatta a mentálisan sérült kislányt – Videó!

Gyomorforgató: ápoló zaklatta a mentálisan sérült kislányt – Videó!

Még át sem adták, de máris megrongálták a ferencvárosi aluljárót - videó

Még át sem adták, de máris megrongálták a ferencvárosi aluljárót - videó

Azt hitték, csak rosszul hall, most öntudatlanul fekszik a borsodi kisfiú

Azt hitték, csak rosszul hall, most öntudatlanul fekszik a borsodi kisfiú

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás