RETRO RÁDIÓ

Hadházy Ákos lépjen vissza a jelöltségtől, Zuglónak jobb lesz nélküle!





A Fidelitas szerint a független országgyűlési képviselő is tudhatott a zuglói baloldali politikusok maffiamódszereiről, azonban fedezte társait.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.14.
XIV. kerület KORRUPCIÓS BOTRÁNY

„Nem csitul a baloldal vesztegetési botránya, újabb csontvázak esnek ki a szekrényből” – mondja a Fidelitás Facebookra feltöltött videójában. Hadházy Ákos ugyanis tudhatta, hogy a szoci képviselők lenyúlják a zuglói parkolási pénzeket, mégsem tett semmit. Borbély Ádám fideszes politikus szerint,Hadházynak feljelentést kellett volna tennie a parkolási korrupció miatt, ahelyett, hogy még az ügy kirobbanása előtt a Facebook-oldalán posztolgatott olyanokat, hogy létezik egy parkolási ügy, amiben baloldali többségű önkormányzatok érintettek. Sőt, Hadházy volt az, aki először beszámolt a Horváth Csaba jelenlegi zuglói polgármesternél történt házkutatásról is.

Hadházy közösségi oldalán célozgatott a visszaélésre, vélhetően így üzengetett a szoci képviselőknek… Ki tudja, miért Fotó: Bors

Fuzik Zsolt a zuglói parkolási társaság egykori vezetője hazugságvizsgáló mellett vallotta be, hogy 2016–2019 között úgy üzemeltethette a kerületi parkolást, hogy vissza kellett adnia baloldali politikusoknak a bevétel felét. A vallomásból kiderült, hogy Fuzikot Horváth Csaba, jelenlegi MSZP-s polgármester kereste fel a városrész parkolásának üzemeltetésére. A pályázat elnyerésének feltétele az a 250 millió forint volt, amelyet később azután Fuzik ki is fizetett Horváthnak és a szintén szocialista Tóth Csaba országgyűlési képviselőnek. A vallomásból az is kiderült, hogy Horváth „éhesebb” volt Tóth Csabánál, hiszen különmilliókat is kért Fuziktól, három alkalommal 2-3 milliót. Erről Tóth nem tudott, sőt, a Fuzik által havonta kifizetett 10-15 millióból Tóth Csaba tovább osztott Horváth Csabának is.

Az érintett időszakban Karácsony Gergely volt Zugló polgármestere, nehezen elképzelhető, hogy nem tudott a háttérben zajló eseményekről Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A „védelmi pénzek” a vallomás szerint ígéretesen csordogáltak a zuglói parkolásból, ezért Fuzikot újabb szocialista képviselők keresték meg a BKV informatikai rendszereinek üzemeltetésének lehetőségével, a zuglóihoz hasonló elvárásokért cserébe. Ahogy Karácsony Gergely főpolgármester lett, Fuzikot újra megkeresték azzal, hogy nem „bántják” a „kibulizott” szerződését két évig, ha fizet. Molnár Zsolt és Baja Ferenc a vallomás szerint ennél a fővárosi szálnál lépett képbe. A nyilvánosságra került vallomásrészletek gengszterfilmeket idéznek: márkás táskákban adták át a tízmilliókat parkokban, kávézókban, külön lakásokban…

Ennyi pénzt zsaroltak ki csak a parkolás működtetéséért

• 40 millió forint Molnár Zsoltnak

• Minimum 250 millió forint Horváth Csabának és Tóth Csabának

• Havi 10-15 millió Tóth Csabának

• További különmilliók Horváth Csabának

• 30 millió forint Baja Ferencnek

Tóth Csaba Zugló országgyűlési képviselője és Karácsony Gergely akkori zuglói polgármester Fotó: Facebook

Mindez egyértelműen arra utal Borbély Ádám fideszes politikus szerint, hogy Karácsony tudott a háttérben zajló maffiamódszerekről.

„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak [...] tudnék mesélni néhány sztorit” – mondta ezt Karácsony Gergely a 2019-es önkormányzati választások előtt egy beszélgetésében. A főpolgármester rettegett attól, hogy visszamenjen politikusnak oda, ahol Sápi Attila szocialista képviselő is rejtélyes körülmények között eltűnt, míg ő polgármester volt. Sőt, azt is bevallotta Karácsony, hogy Tóth Csaba többször megfenyegette családját.

Fotó: Facebook

Borbély szerint Hadházy Ákos unokatestvére, Márki-Zay Péter a zuglói maffiamódszerek, a jutalékos rendszer kiszivárogtatásával vehette rá Karácsony Gergelyt a miniszterelnök-jelöltségről való lemondásra, ahogy Hadházy Ákos is ezzel vehette rá Tóth Csaba országgyűlési képviselőt az előválasztástól való visszalépésre.

 





Ezeket olvastad már?
Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás