RETRO RÁDIÓ

Bangóné kirobbant a baloldali belháborút: nem mindenki játszik kormányváltásra





Azt viselem nehezen, hogy nem egyforma mércével mérnek a baloldalon - mondta a diplomabotrányba keveredett volt MSZP-s politikus, aki szerint a szocialista pártot most még az ellenzéki szövetségen belül is mindenki gyengíteni akarja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.08.
kettős mérce

Bangóné Borbély Ildikó azt állítja, hogy több ellenzéki politikusnak sincs diplomája, az ő ügyét szándékosan szivárogtatták ki.

„Természetesen minden párt részéről vannak helyezkedések ilyenkor (az országgyűlési választások előtt). Ez a Magyar Szocialista Párt és minden párt esetében így van. Felmerülhet a kérdés, hogy ha eddig nem derült ki, hogy nincs diplomám, miért pont most történt ez meg. Vajon rajtam vagy a Szocialista Párton akartak-e ütni egyet? Az elmúlt napok eseményeit figyelve egyértelműen kijelenthető, hogy az MSZP-re mért ütések elég tudatosak” - nyilatkozta az Indexnek Bangóné..

Bangóné áprilistól civil életre vált Fotó: MTI/Soós Lajos

„Egy kicsit már eltávolodva a politikától azt mondhatnám, bármilyen ügy is jön ki most az ellenzék oldaláról, nagyon össze kellene zárnunk, mert a választók is ezt az egységet várják el tőlünk. Ezzel szemben nem azt látom, hogy megvédenénk egymást, hanem azt, hogy egyesek örülnek annak, ha sikerül valakit kipöckölni” - hangsúlyozta a politikus, aki arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy a baloldal kettős mércével mér, hiszen a Momentum-os Hajnal Miklós annak ellenére indulhat egyéni jelöltként a XII. kerületben, hogy róla is kiderült: nincs diplomája, így felet:

„Az ellenzéki pártok felállítottak egy etikai kódexet. Hajnal Miklóssal kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy ez az etikai kódex valakire vonatkozik, valakire pedig nem. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi fér bele a későbbi politikai élete szempontjából, és mi nem. A Momentum és Hajnal Miklós úgy döntöttek, hogy nem vállalják az ő hasonló ügyének a következményeit. Én az első perctől kezdve vállaltam a felelősséget, és azt gondolom, hogy Hajnal Miklósnak is vállalnia kellene. Ha valami az egyik pártra vonatkozik, akkor a másik párt képviselőire és jelöltjeire is vonatkoznia kell.

”Az bánt, hogy miután én egyből kiléptem a politikai közösségemből nem cáfolták a tudósításokat, amelyek szerint a párt távolított el engem„ Fotó: MTI/Soós Lajos

Bangóné a baloldal belső leszámolási módszereiről, a zuglói parkolási botrányról

Hadházy Ákosnak megjelent egy Facebook-bejegyzése, amelyben felszólította Horváth Csabát és Molnár Zsoltot, hogy lépjenek vissza a közös listáról.

„Felhívnám arra Hadházy Ákos figyelmét, hogy az ellenzék etikai kódexe minden pártra vonatkozik, és ennek értelmében nem lenne helye a listán sem a Momentumos Cseh Katalinnak, sem az olyan DK-s politikusoknak, mint Czeglédy Csaba, Ráczné Földi Judit vagy Gréczy Zsolt” - mutatott rá Ildikó.

„Ha felállítunk egy követelményrendszert arról, hogy a képviselőknek minek kell megfelelniük, akkor ennek mindenkire vonatkoznia kell. Beleértve Hadházy Ákost is. Miközben Hadházy felszólítja az MSZP képviselőjelöltjeit, hogy lépjenek vissza, és ne terheljék tovább a közös listát, nem kerülhetjük el, hogy ez nem csak a MSZP-t kell érintse. Ezen logika szerint fel kellene szólítania erre a többi képviselőt, köztük saját magát is. Tudvalevő: ha nyer az ellenzék a választáson, Hadházy Ákos lesz a korrupció feltárásáért felelős tárca nélküli miniszter. Pedig ellene is vannak eljárások”.

Bangóné szerint a baloldal szándékosan gyengíti az MSZP-t Fotó: MTI/Soós Lajos

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya és Hajnal Miklós ügye ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Karácsony Gergelyről 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.





Ezeket olvastad már?
Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás