A tücsök már a harmadik olyan gasztronómiai újdonság, ami Európában is felkerülhet az étlapokra, pedig a kontinensen élők eddig ezt elképzelhetetlennek tartották.
A Radar utánajárt annak, hogy miért is lehetett olyan fontos az Európai Unió számára, hogy jóváhagyja egy újabb rovar fogyasztását.
Népszerű szokássá vált azonban a rovarevés: a távol-keletről indult kulináris élvezet Európában is egyre népszerűbb. A tücsök fogyasztásának állítólag van környezetvédelmi hatása is, de az emberi szervezet számára vitamintartalma miatt is fontos lehet.
A bizarrnak tűnő ételek „betörése” a kontinensre egy új gasztronómiai forradalom kezdete, legalábbis francia mesterszakácsok szerint. Talán a sok meglepő újdonság mellett az egyetlen, ami nem meglepő, hogy éppen a francia szakácsok reagáltak elsőként a hírre, hiszen Franciaország eddig is nyitott volt az ilyen jellegű újdonságokra.
A témával kiemelten foglalkozott a Radar, a Hír TV napi riportmagazinja.
Radar, minden hétköznap 17:30-tól a Hír TV-n!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre