Tücsök és bogár az asztalon: sokaknak felfordul majd a gyomra ettől a vitamindús fogástól – Videó!

A tücsök már a harmadik olyan gasztronómiai újdonság, ami Európában is felkerülhet az étlapokra, pedig a kontinensen élők eddig ezt elképzelhetetlennek tartották.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.23.
Bizarr

A Radar utánajárt annak, hogy miért is lehetett olyan fontos az Európai Unió számára, hogy jóváhagyja egy újabb rovar fogyasztását.

Népszerű szokássá vált azonban a rovarevés: a távol-keletről indult kulináris élvezet Európában is egyre népszerűbb. A tücsök fogyasztásának állítólag van környezetvédelmi hatása is, de az emberi szervezet számára vitamintartalma miatt is fontos lehet.

A bizarrnak tűnő ételek „betörése” a kontinensre egy új gasztronómiai forradalom kezdete, legalábbis francia mesterszakácsok szerint. Talán a sok meglepő újdonság mellett az egyetlen, ami nem meglepő, hogy éppen a francia szakácsok reagáltak elsőként a hírre, hiszen Franciaország eddig is nyitott volt az ilyen jellegű újdonságokra.

A témával kiemelten foglalkozott a Radar, a Hír TV napi riportmagazinja.

Radar, minden hétköznap 17:30-tól a Hír TV-n!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás