Hallgat Karácsony, sokan találgatnak. Hol is lakik a főpolgármester?





Karácsony Gergelyt csütörtök reggel fotózták le, amint autójával egy elegáns ház kertjéből hajtott ki a budai elit negyedben...



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.03.
titkolózás

Egy pasaréti házból gördült ki az az autó amelyikről már beszámoltunk, hogy többször is az Erzsébet híd buszsávjában, a dugóban araszoló autósok mellett elsuhanva érkezett a Városházára.

A Ripost egyik olvasója készített képeket arról, hogy csütörtökön reggel egy pasaréti házból gördült ki ez az autó. De mikor és kinek az ingatlanába költözött Pasarétre Karácsony Gergely és miért veszi körül a kérdést jól érzékelhető titkolózás?

Fotó: Ripost

A fotóra meglepő ingerültséggel reagált a főpolgármesteri iroda - tudta meg a Ripost.

„Karácsony Gergely és családja a tavalyi év közepe óta egy II. kerületi bérelt lakásban él. A főpolgármester erről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságban, az előválasztás mindkét fordulójában egy II. kerületi szavazóhelységben szavazott” – írta a Telex megkeresésére a főpolgármester sajtóosztálya. Hozzátették, hogy a főpolgármester és családja egy magánszemélytől bérli az ingatlant. ”

A Ripostnak hosszasan kellett keresgélni az erről szóló korábbi nyilatkozatot az interneten, aztán kiderült, hogy Karácsony egy meglehetősen alákérdezős, propagandaízű 24.hu anyagban ejtett néhány szót erről. Tavaly ősszel, egy kétség kívül előre egyeztetett kérdésre, mintha elébe akart volna menni kínos helyzeteknek, röviden ennyit talált mondani:

Forrás: Ripost

Amint a fotót készítő olvasó elmondta, a kérdéses ház a Gábor Áron utca 11. szám, de hogy konkrétan kinek is lakását bérli Karácsony Gergely, egyelőre találgatásokra vagyunk utalva.

Miután a főpolgármester arról hallgat hogy pontosan kinek a lakásába is költözött be, a Ripost hozzálátott kideríteni a részleteket. Az eddig rendelkezésre álló információik szerint a kapucsengőkön található nevek közül jó eséllyel a meglehetősen ritka BUZINKAY lehet a megoldás.

Buzinkay Pál mérnök a kilencvenes években, a Demszky-érában éppen Karácsony jelenlegi munkahelyén a Fővárosi Önkormányzatban dolgozott. Buzinkay a közműügyosztály helyettes vezetője volt a Fővárosnál, és ilyen minőségében gyakran nyilatkozott a korabeli Népszabadság „Budapest” mellékletének. Buzinkay a Fővárosi Csatornázási Műveknél volt 1993 és 1995 között igazgatósági tag, és az Opten cégnyilvántartás szerint címmel rendelkezik az említett ingatlanban.

Szintén érdekesség, hogy Buzinkay György – aki információk szerint nem egyenesági rokona a fent említett mérnöknek – momentumos politikusként a szentendrei körzetben lesz az összbaloldal közös jelöltje.

Buzinkay György amúgy a fővárostól többféle jogcímen nem csekély pénzbeni juttatásban is részesül.

2019 óta a BVH Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagja, de ugyanilyen minőségben kap havi juttatást a Fővárosi Vízműveknél is, 2021 novembere óta. A két kifizetőhelyről a momentumos politikus összesen bruttó 540 900 forinthoz jut hozzá havonta.

Persze egyelőre csak kérdés, és nem bizonyított feltételezés, hogy a fenti személyeknek a Fővárosi Önkormányzaton kívül lehet kapcsolódási pontjuk a főpolgármesterrel.

Azt ugyanis nem lehet tudni, hogy Karácsony Gergely szívességi lakáshasználóként, lényegében ingyen él-e az említett ingatlanban, vagy tényleges bérlő, aki valóban lakbért fizet. S ha igen, mennyit?

A Ripost ezért most kérdésekkel fordul a főpolgármesteri hivatal sajtóosztályához.
1. Karácsony Gergely kinek a lakásában és milyen jogcímen lakik Pasaréten, a Gábor Áron utcában?

2. Szívességi lakáshasználó vagy tényleges lakbért fizet a meglehetősen nagyméretű ingatlanért?
3. Ha fizet lakbért az piaci ár vagy inkább csak jelképes, afféle „baráti” összeg?
4. Van-e tényleges kapcsolat közte és a Momentum politikusa között?

Egy biztos eddig: a főpolgármester egyik tervezett és előre bejelentett szerdai interjúját ismeretlen okból, indoklás nélkül közvetlenül a Ripost cikk megjelenése után váratlanul lemondták.

 





Ezeket olvastad már?
„Egy földönkívüli megmentette az életünket” – Állítja a nő: sikerült a telepatikus segítségkérés

„Egy földönkívüli megmentette az életünket” – Állítja a nő: sikerült a telepatikus segítségkérés

A héten ezen a napon várható a mélypont az időjárásban, még te is fázni fogsz!

A héten ezen a napon várható a mélypont az időjárásban, még te is fázni fogsz!

Ilyen cuki kutyákat még nem láttál, Lázár séf különleges fogásokkal kényeztette őket – Képgaléria

Ilyen cuki kutyákat még nem láttál, Lázár séf különleges fogásokkal kényeztette őket – Képgaléria

Dráma a XX. kerületben: valószínűleg vezetés közben lett rosszul a busszal ütköző sofőr

Dráma a XX. kerületben: valószínűleg vezetés közben lett rosszul a busszal ütköző sofőr

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás