Elon Musk elárulta: így áll jelenleg az emberiség Marsra költöztetése - Videó!





A SpaceX vezérigazgatója végre kidolgozott egy ütemtervet ambiciózus küldetésének, hogy önfenntartó várost építsen a Mars felszínén.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.05.
űrutazás

Elon Musknak régóta hatalmas terve, hogy az embereket „több-bolygós” fajjá tegye azzal, hogy a Marsra költözteti őket – írja a Daily Star.

Elon Musk: Minimum 5 év, és az emberek a Marson lesznek Fotó: AFP

A SpaceX legfőbb célja, hogy megépítse a Starship nevű csúcstechnológiás rakétát, amivel felrepítheti a bolygóra az emberiség egy részét, hogy ott új kolóniákat hozzanak létre. A cég vezérigazgatója minden idejét a kutatásokkal tölti, és ritkán beszél a sajtónak, ám most végre megosztotta a Mars-projekt jelenlegi állapotát.

Lex Fridman műsorvezető feltette neki a kérdést, hogy hány évbe fog telni, mire felküldhetik az embereket a Marsra.

„Hmm... legjobb esetben körülbelül öt év, a legrosszabb esetben tíz év” – árulta el a meglepő titkot Musk. „A Starship a legbonyolultabb és legfejlettebb rakéta, amit valaha készítettek” – folytatta a vezérigazgató és hozzátette, hogy ez az űrhajó abban különbözik a többitől, hogy sokkal nagyobb súlyt kell elbírnia, mint elődei. Ez lehetővé teszi, hogy embereket és állatokat szállítsanak a vörös bolygóra.

A Starship nevű rakéta fog életet juttatni a bolygóra Fotó: Shutterstock

Fridman természetesen megkérdezte a Tesla vezérigazgatójától a legfontosabb kérdést is: mennyibe fog kerülni, hogy feljussunk a Marsra?

„Jelenleg 1 billió dollár” – mondta Musk, aki megosztotta a műsorvezetővel, hogy ezt a mennyiségű pénzt senki sem tudná kifizetni, ezért majd máshogy választják ki azokat az embereket, akik majd benépesíthetik a bolygót.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás