RETRO RÁDIÓ

Játékokat, használt ruhát és élelmiszert várnak a MikulásGyárban





Elsősorban élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint édességet várnak adományként a MikulásGyárban. A rászorulóknak ugyanis tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük. Így minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, krumplit, almát, olajat, ivóvizet és édességet várnak felajánlásként a szervezők.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.15.
XIV. kerület XV. kerület karácsonyi kedvesség

A MikulásGyár immáron 14. éve várja az adományokat, december 1. és 21. között. Az adománygyűjtő akció célja, hogy a rászoruló családoknak minél több adományt gyűjtsenek. A támogató csomagokat az Ötvenhatosok terén és a Pólus Center parkolójában, valamint a Magyar Posta legtöbb fiókjában lehet leadni.

A MikulásGyár és a Mikulása (Fotó: Metropol/NZ)

20 ezer gyermek karácsonyát támogatják

„Évente körülbelül 20 ezer gyermek jut hozzá tartós élelmiszerhez, ruhákhoz és játékokhoz a 20 nap alatt összegyűlt adományokból. Idén kilenc nap alatt már 10 ezer kiló felajánlás jött be, ennek pedig a fele élelmiszer ”– mondta el a Metropolnak Éskovács Péter sajtófőnök, aki hozzátette, hogy évente 15–20 ezer felnőtt rakja le csomagját és 2500 kisgyermek látogat el a gyárba, hogy ajándékot hozzon rászoruló társainak.

Megtanítják a gyermekeknek az adományozás fontosságát

Számos óvoda és iskola is ellátogat a MikulásGyárba. A gyerekeknek egyrészt hatalmas élményt nyújt a központ színes karácsonyi hangulata, másrészt az önzetlen ajándékozást is megtanulják. A már megunt játékaikat, kinőtt ruháikat szívesen adják oda rosszabb körülmények között élő kortársaiknak. A MikulásGyár terültén hétvégén színes programokkal, például játszóházzal és koncertekkel várják a gyerkőcöket, hogy a jótett mellett egy kis szórakozásban is részük legyen. Hogy még fokozzák az örömöt, a gyermekeket érkezéskor a Mikulás fogadja, akinek elmondhatják karácsonyi kívánságaikat és fotózkodhatnak vele.

Rengeteg gyerek látogat el ide, és mindig örömmel tölti el a szívüket, amikor meglátják a Télapót (Fotó: Metropol/KB)

Több helyszínen lehet adományozni

A felajánlásokat nemcsak az Ötvenhatosok terén és a Pólus Centernél várják, hanem Magyarország legtöbb postáján is. Aki itt adja le, feltétlen írja rá a csomagra: MIKULÁSGYÁR.

Éskovács Pétert az adományok kiosztásáról is kérdeztük:

„Szigorúan rászorultsági alapon nézzük, azt, hogy ki az, akinek tényleg vészesen szüksége van a segítségre. Hét közben naponta körülbelül 70–80, hétvégén pedig majdnem 200 telefonhívás érkezik, hogy felvennék az adományokat. Telefonon keresztül sajnos nem tudjuk eldönteni, ki szorul rá ténylegesen” – mondta a sajtófőnök, aki mindenkinek azt javasolja, hogy a Magyar Vöröskeresztnél regisztráljon, ha szüksége van a támogatásra.

„Az ajándékokat pedig megyénként, regionálisan osztják szét a gyűjtőpontokon, ahol fel lehet venni azokat” – tette hozzá.

 





Ezeket olvastad már?
Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás