Átalakulás, így változtak a karácsonyi dekorációs trendek





Szenteste napjához sok hagyomány kötődik, az egyik legfontosabb a karácsonyfa-díszítés, ami két szokásból ered. Te tudod, melyik az a kettő?



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.28.
díszítő elemek

Az évszázadok alatt rengeteg új szokást vettünk fel, modernebbek lettünk, rengeteg divatos eszköz áll a rendelkezésünkre, amivel már minden gond nélkül ünnepi hangulatba öltöztethetjük otthonunkat. De szerencsére a korunkbeli eszközök mellett mégsem feledkezünk meg a régmúlt szokásokról.

A hagyomány az hagyomány!

Tudtad, hogy a karácsonyfa-díszítés két hagyományból ered?

Az egyik a termőág, amelyet annak reményében vittek be a házba az emberek, hogy a természet újra kizöldüljön. A másik pedig Ádám és Éva napja, amelyről a középkorban a templomokban piros almával és - a kígyó szimbólumaként - lánccal emlékeztek meg. Ebből adódik, hogy a fenyőfa az ágat, a díszek az almát és a láncot jelképezik.

Az örökzöldek tisztelete már a germán, a római, az egyiptomi és a kelta kultúrák hagyományvilágában is ismert volt (Fotó: Pixabay)

A paraszti házakban hagyományosan nem volt karácsonyfa, helyette karácsonyi asztalt készítettek, amelyre máskor nem használt abroszt tettek, alá pedig az állatok takarmányait tették a jó termés reményében. Vetéskor a gabonát a megszentelődött abroszból szórták ki.

Manapság a karácsonyi asztalokon az étel mellett már különböző dekorációk is helyt kapnak

A hagyomány és a modern díszek találkozása egy asztalon. Csodálatos kombináció! (Fotó: GettyImages)

Az otthonokból könnyedén ünnepi hangulatot lehet varázsolni

Mutatunk pár képet, ami nagy segítség lehet a dekorációs ötletek kitalálásában.

Csillogó karácsonyi fények, égő gyertya, fából készült csillagok, mogyoró és fenyőtobozok, kész is van egy hangulatos sarok a lakásban (Fotó: GettyImages)

 

Csak pár kellék és rögtön kész is a kellemes téli dekoráció (Fotó: GettyImages)

 

Pár fényfüzérrel a konyhádat is ünnepibbé teheted (Fotó: GettyImages)

 

Csak egy kis kézügyesség és máris kész a csodálatos dekoráció (Fotó: GettyImages)

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás