RETRO RÁDIÓ

Nemes ügy mellett áll ki Udvaros Dorottya





A Kossuth-díjas színésznő vakoknak és gyengén látóknak adja elő Földes Eszter társaságában Az utolsó tűzijáték című előadást a Bethlen Téri Színházban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.21.
Különleges színházi megoldás

Különleges előadásra készül Udvaros Dorottya és Földes Eszter. A két színésznő két éve játssza hatalmas sikerrel Az utolsó tűzijáték című előadást a Bethlen Téri Színházban, azonban a december 7-én audiónarrációval teszik mindenki számára élvezhetővé a darabot. A Bethlen Téri Színház hitvallása szerint a színház mindenkié, azoké is, akik valamilyen hátránnyal élnek. Ezért a színház arra törekszik, hogy előadásai, programjai azokhoz a nézőkhöz is eljussanak, akikhez egyébként nem juthatna el, illetve akik valamilyen segítséggel tudják csak befogadni azt.

Fotó: Kállai-Tóth Anett

A darab főszereplője, a Kossuth-és Jászai Mari-díjas Udvaros Dorottya kifejezetten örvendetesnek tartja ezt.

„Nagyon jó lehetőség, hogy egy ilyen stúdióelőadást audiónarrációval vagy jeltolmáccsal közvetítsenek hallás- vagy látássérültnek. Lehet, hogy akkor is megértenének mindent, ha nem lennének ezek az eszközök, amelyek segítik őket az előadás alatt, azonban ezekkel a lehetőségekkel nem csak komplexebb élményt kapnak, hanem érezhetik, hogy gondoskodás veszi körbe őket itt, a Bethlen Téri Színházban és újra szeretnének majd eljönni. Az utóbbi években egyre több, olyan előadás van a hazai színházakban, ahol vagy jelbeszéd, vagy audiónarráció segítségével mindenki számára élvezhetővé teszik az előadásokat. A színház lételeme a nyitottság környezetünk problémáira. Az, hogy ezt felvállalja egy színház, a legjobb dolgok közé tartozik” – vélekedett Udvaros Dorottya.

Az előadásról:

Ismert színésznő érkezik az erdő közepén létesített szanatóriumba, évek óta nem látogatta – valaha szintén közismert –édesanyját. Beszélgetésbe elegyedik anyja ápolójával, aki meglepően sokat tud családi múltjukról, és még többre kíváncsi. A fiatal nő először kellemetlennek találja az idegen érdeklődését, ám lassan megnyílik előtte. Az alkotók egy szívmelengető „hollywoodi”, és egy sötét tónusú „bergmani” anya–felnőtt lány viszonyon keresztül keresik a válaszokat, melyek dialógusra lépnek egymással a néző fantáziájában. Az előadás rendezője Csábi Anna, mentor rendezője Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész-rendező.

A színházi akadálymentesítésben a színház partnerei az AKKU Egyesület, a Marica Produkció, és a KockaCsoki.





Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás