RETRO RÁDIÓ

Kiderült, a dunakeszi családirtó kijelentette, megöli még a gyerekét is

Már hónapok óta fenyegette volt párját a dunakeszi családirtó, B. Zoltán. A férfi többször is elmondta barátainak, hogy nemcsak volt párját, de a gyermekét is megöli, amihez fegyvert is beszerzett a tragédia előtt. Melinda ezért is menekült saját otthonából édesanyjához.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.09.15. 08:00
borzalom

A tragédia előtt szerezte be a fegyvert

Bár sokan váratlan tragédiának tartják, igenis volt előjele a vasárnap éjjeli dunakeszi tragédiának. A Bors megtudta, hogy a gyilkos férj, Zoltán már jó ideje mondogatta, hogy vagy magával vagy feleségével végezni fog, sőt barátainak arra is tett említést, hogy a gyermekét, a hétéves Maximilient is megöli. A vasárnapi tragé­dia előtt nem sokkal szerezte be a gyilkos fegyvert. Melinda érezte, hogy komoly veszélyben vannak: pont a borzalmas vérengzés előtti héten fordult ügyvédhez, hogy félelmében távoltartási végzést kérjen volt párja ellen.

Félelmében anyjához költözött Maxival

Melinda rettegett Zoltántól. Nem csoda, mivel folyamatosan zaklatta és fenyegette őt. Azt mondogatta, hogy szerelmes, de ez nem szerelem volt, hanem elborult birtoklási vágy – mondta a Borsnak az asszony egyik ismerőse. Melinda már olyannyira tartott exétől, hogy saját, gyönyörűen felújított háza helyett kisfiával együtt négy hónapja az anyukájához menekült.

– Nagyobb biztonságban érezte ott magát. Az a férfi azonban továbbra sem hagyta abba a fenyegetőzést, így Linda a tragédia előtti héten ügyvédhez fordult, hogy távoltartási végzést intézzen Zoltán ellen – szögezte le az ismerős, aki elmondta, hogy Melindát sokan csak Lindának becézték. Úgy tudjuk, Melinda ezen a héten ment volna vissza, hogy az ügyvéddel mindent letisztázzon, és a rendőrségre is beadhassák a kérelmet.

Baráti társaságába vitte fiát az ölés előtt

A tragédiának Zoltán közeli ismerősei szerint is voltak előjelei, ám azokat akkor nem vették elég ko­molyan.

Mondogatta, hogy meg fogja ölni magát vagy a volt feleségét és a fiát, de hogy is hihettük el, hogy ezt megteszi, amikor a személyiségétől idegen volt az erőszak. Kedves volt és udvarias. Mindenki le van döbbenve, én dolgozni sem tudok. Számtalan esetről lehet hallani, amikor valaki öngyilkos lesz bánatában, de hogy valaki megölje a saját gyermekét, arra nincs bocsánat! – mondta a neve elhallgatását kérő barát.

– Zoli a tenyerén hordta azt a gyereket, mindenhová magával vitte. Nagyon, szinte a rajongásig szerették egymást. Most nem tudom eldönteni, hogy sajnáljam Zolit, vagy inkább haragudjak rá, de úgy érzem, inkább neheztelek – tette hozzá a közeli ismerős, aki a Borsnak azt is elmondta, hogy Zoltán tehetséges üzletember volt. Korábban horgásztanyát üzemeltetett Szigetszentmiklóson, de ezenkívül mindenfelé üzletelt, többek között Olaszországban is. Jól szituált családból származott, az édesanyja pedagógus volt.

– Szombaton találkoztunk utoljára Zolival és Maxival. Akkor látszólag nem volt semmi bajuk. Vidáman nevetgéltek. Éppen arról beszéltünk, hogy még a hi­deg beállta előtt elmegyünk együtt hajózni – fejezte be a lap informátora.

Türelmesen tanítgatta horgászni Maxit

A baráti társaságban csak „Horinak” becézett horgásztanya épületének homlokzatán fekete zászló lobog. A törzsvendégek közül mindenki jól ismerte apát és fiát.

Ezt nem tudjuk felfogni! Zoltán a társaság meghatározó figurája volt. Jól gondoskodott Maxiról, és türelmesen tanítgatta őt horgászni. A kisfiút is mindannyian szerettük. Most gyászolunk. A barátunk tettére nincs magyarázat, de mi tudjuk, bármit is követett el élete utolsó perceiben, sokkal jobb ember volt annál, amilyennek most őt az egész ország teljes joggal tartja – árulta el egy másik ismerős.

Hegyekben állnak a mécsesek a háznál

Az 54 éves B. Zoltán vasárnap este csapott le Dunakeszin élő volt élettársára, O. Melindára, annak anyjára, Évikére és saját kisfiára, a mindössze hétéves Maxikára: először Melindát lőtte fejbe, majd volt anyósát, végül pedig a puskaropogásra kirohanó kisfiút is. A férfi ezután bement a házba, és saját magával is végzett.

A fél ország döbbenten állt a történtek előtt, a tragédia helyszínén még a gyilkosságot követő második napon is hegyekben álltak a gyertyák, a mécsesek, a virágcsokrok és a gyerekjátékok. Szinte minden arra járó megállt egy percre, hogy néma borzalommal megszemlélje a házat.

Szörnyű belegondolni abba, ami itt történt, sosem fogok tudni elmenni anélkül a ház előtt, hogy eszembe ne jutna – mondta elcsukló hangon egy fiatal nő.

Fotó: Bors

 

Ezeket olvastad már?
Ebből nem lesz köszönet: elönti a víz a fővárost, de itt se lesz jobb a helyzet

Ebből nem lesz köszönet: elönti a víz a fővárost, de itt se lesz jobb a helyzet

Hidegvérrel segítette lányát a nem kívánt kisbaba elégetésében az anyuka

Hidegvérrel segítette lányát a nem kívánt kisbaba elégetésében az anyuka

Láthatatlan zebrák Budapesten: újrafestés helyett biciklisávra ment a pénz? - videó

Láthatatlan zebrák Budapesten: újrafestés helyett biciklisávra ment a pénz? - videó

Parkolóházban fojtották meg a fiatal édesanyát

Parkolóházban fojtották meg a fiatal édesanyát

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás