Végre! Mutatjuk mi vet véget a pusztító forróságnak





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb történéseit, többek között, hogy mikortól várható enyhülés, és hogy hol folytatódik a lomtalanítási időszak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.14.
Lehűlés

Kezdődik a fokozatos enyhülés!

Ma napközben még az országban szinte mindenhol 30 fok felett lesz a hőmérséklet, a déli területeken továbbra is 37–39 fok közötti maximumok várhatók. A délutáni és esti órákban azonban egyre több felhő fogja takarni a napot, a szél megerősödik és zivatarok, viharok alakulhatnak ki az ország több részén. Holnaptól kezdve lehűl az idő a következő héten 30 fok körül marad a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint jövő hétvégén az idei negyedik hőhullám érheti el az országot.

Viharok vetnek véget a nagy melegnek Fotó: Shutterstock

Készüljünk a hidegfrontra

Az enyhüléssel együtt egy hidegfront is érkezik hazánkba. Ilyenkor jelentkezhetnek ízületi és reumás fájdalmak, asztmás rohamok, illetve előfordulhat még fejfájás, levertség és ingerültség, továbbá alvászavarok is.

Óbudán folyatódik a lomtalanítás

A mai napon a III. kerületben kezdődik a lomtalanítás. Fontos, hogy a nagy darabos szemeteket úgy kell ki helyezni, hogy az se az autós, se a gyalogosforgalmat ne akadályozza. A feleslegesség vált lomokat július 27-ig lehet kihelyezni.

Kihelyezhető:

  • Háztartásban feleslegessé vált nagy darabos hulladék, ami mérete miatt nem helyezhető a kukába,
  • bútor,
  • matrac,
  • szőnyeg, bőrönd,
  • nagyméretű sportszer (például síléc),
  • gyermekfürdető.
  • Jelentősen emelkedik az üzemanyag ára

    A mai naptól a 95-ös benzinért 5, a gázolajért 2 forinttal kell többet fizetnünk a hazai kutakon, így a benzin 451, a gázolaj 447 forintot lesz literenként.

    21 éves a Vasúttörténeti Park

    2000-ben ezen a napon lehetett először ellátogatni a Vasúttörténeti Parkba. Ez Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti emlékparkja. Az intézményben 100 vasúti jármű tekinthető meg, köztük számos ritkaság is látható. A „Füsti Parkban” számos rendezvényt tartanak minden évben, amelyek nem csak a vasúti közlekedéshez kapcsolódnak. A parkban található többek között kerti vasút, terepasztal, mozdonyszimulátor és lóvasút is.





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás