RETRO RÁDIÓ

Itt vagyunk! Még több helyen osztják a Metropolt!





Hétfő reggeltől újabb osztópontokon juthatnak hozzá olvasóink lapunkhoz. Terjesztőink mától újra feltűnnek Budapest jó néhány nagy aluljárójában, forgalmas közlekedési csomópontján, napról napra egyre több helyen. Ez a sajtószabadság ünnepe: miután a főváros vezetése példátlan támadást indított a sajtószabadság ellen, és megpróbálta kiszorítani az újságot a közterületekről, most visszatértünk! Kár, hogy ehhez a járványhelyzet kellett...



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.26.
osztópont

Láthatóan nagy örömmel fogadták a munkába igyekvők a főváros újabb osztópontjain megjelenő terjesztőinket.

Nagyon örülök, hogy bővült a lista, ahol osztják a lapjukat, mert eddig a munkatársaimat kellett megkérnem, hogy hozzanak nekem is az újságjukból” – mondta újságírónknak Irénke a Déli pályaudvar aluljárójában.

Újabb osztóponton kapható a Metropol (Fotó:Keresztesi Balázs)

Nagyon szeretem a Metropolt, mert sok benne a tájékoztató cikk, amik nagyon hasznosak” – mondta László.

Olvasóink örömmel fogadják, hogy még több helyen elérhető a Metropol (Fotó:Keresztesi Balázs)

A Nyugati pályaudvaron is elérhetők vagyunk

Számos osztóponton elérhető a Metropol (Fotó: Metropol/NZ)

Bár az emberek korán reggel láthatóan sietnek, hogy minél hamarabb beérjenek munkahelyükre, arra azért szánnak időt, hogy hozzájussanak a Metropolhoz.

Nagyon jó, hogy több helyen osztják a lapot, így amíg a metróval utazom, el tudom olvasni a legfontosabb híreket” – mondta munkatársunknak József.

Keresd a Metropolt terjesztőinknél (Fotó: Metropol/NZ)

„Nagyon hasznos tudnivalókat írnak a koronavírusról”

Mária eddig még nem fogott a kezében Metropolt, így kíváncsian vártuk, vajon mi lesz a véleménye lapunkról.

„Tetszik! Láthatóan sok benne az aktuális cikk, és nagyon hasznosnak tartom, hogy sok tudnivalót írnak a koronavírussal kapcsolatban” – mondta el véleményét új olvasónk, aki a Széll Kálmán téri aluljáróban kért egy lapot a terjesztőnktől.

A Széll Kálmán téren is osztják a Metropolt (Fotó: Keresztesi Balázs)

„A lapjuk az én útitársam”

„Utazáskor nagyon jó olvasni a Metropolt, úgy is mondhatnám, a lapjuk az én útitársam” – mondta újságírónknak Zsolt.

Zsolt az utazás alatt olvassa lapunkat (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Bővül az osztópontok száma

Terjesztési hálózatunkat napról napra bővítjük, így hétfőtől kezdve minden nap újabb és újabb helyszíneken találhatja meg a Metropolt: a város egyre több forgalmas pontján kaphatja meg lapunkat munkatársainktól az eddig megszokott helyeken kívül.

Minden nap újabb pontokon jelennek meg osztogató kollégáink. Lapunkban és itt, a metropol.hu oldalon is hamarosan közzétesszük az osztópontok listáját.

Addig is keresse kék ruhás munkatársainkat a nagy aluljárókban, metrókijáratokban, villamosmegállókban!

El akarták lehetetleníteni a terjesztést, pedig a Metropol közérdekű tájékoztatást tartalmaz

A Fővárosi Önkormányzat korábban kísérletet tett rá, hogy ellehetetlenítse a Metropol terjesztését. A Metropol tavaly óta hiába kért közterület-használati engedélyt a terjesztésre, a főváros jogszabályt sértve hónapokig nem reagált, a füle botját sem mozgatta kérelmünkre. Eközben a közterületi osztogatást is megkísérelték ellehetetleníteni: attól akarták függővé tenni, hogy lefoglalhatnak-e 4 oldalt minden nap az újságból, saját propagandájukat terjesztve ott. Hiába döntött arról közben a Kúria, hogy ez jogszabályellenes, rendszeresen zaklatták lapunk munkatársait, rájuk küldték a közterület-felügyelőket, jegyzőkönyveztek, bírságolással fenyegették az újságot osztogató kollégáinkat: időseket, többgyerekes szülőket, diákokat, akik csak egy kis keresetre vágytak. A Fővárosi Önkormányzat sajtószabadságot és alaptörvényt is sértő álláspontja szerint ugyanis szórólapokat lehet osztani Budapest közterületein, de ingyenes újságot nem...

Most viszont járványhelyzet van, és a múlt héten hatályba lépett egy kormányrendelet, ami szerint nem kell közterület-használati hozzájárulást beszerezni olyan sajtótermék közterületen történő osztásához, amely a járványhelyzettel kapcsolatos közérdekű közleményt, tájékoztatást tartalmaz.

A Metropol mindig is közérdekű információkat közölt – most, a járványhelyzetben ez fokozottan igaz. Így osztása ma már az egyes veszélyhelyzeti intézkedésekre szóló 176/2021 (IV.15) Kormányrendelet 6. § (1) és (3) bekezdése alapján nem közterület-használati hozzájárulásokhoz kötött. A rendeletben foglaltak ellenőrzésére és intézkedés megtételére a rendőrség jogosult, nem a főváros közterület-felügyelői.

Így ismét szabad a sajtó Budapesten, bár a Fővárosi Önkormányzat nem így akarta. Kár, hogy ehhez a járványhelyzet kellett...

 

 





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás