Kiderült! Ezek az újraindításról szóló konzultáció eredményei





Elkezdődhet az újranyitásról szóló terv kidolgozása! A konzultáció lezárult, megvan a lakosság véleménye minden kérdésben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.20.
újraindítás

Korábban a Metropol is beszámolt róla, hogy péntek este lezárult az újraindításról szóló konzultáció. Szombat reggel közzétették az eredményeit, ez azt jelenti, hogy elkezdődhet az újranyitási terv megalkotása is. A részletes, százalékos eredményekről Dömötör Csaba beszélt a Magyarország Kormánya Facebook-oldalán egy videóban.

-Mindenek előtt szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki vette a fáradtságot és elmondta a véleményét. Több mint félmillióan, egész pontosan 528 ezren döntöttek így. Ami az egyes kérdésekre adott válaszokat illeti, a válaszadók 88 százaléka szerint a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani.

Így indítanának újra a véleményezők, akiknek:

  • 65 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól.
  • 74 százaléka szerint, ha azt a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között kell enyhíteni az este 8 óra utáni kijárási tilalmat, szigorú biztonsági szabályok mellett.
  • 87 százaléka az éttermek és a szállodák újranyitásának ügyében, valamint 75 százaléka a sportlétesítmények nyitásával kapcsolatban szintén az első lépések között nyitna.
  • 58 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így koncerteket vagy sport eseményeket látogathassanak.
  • 79 százaléka ért egyet azzal, hogy a járvány végéig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek be, akiket vagy már beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.
  • A kormány az eredmények alapján elkészíti az újranyitási tervet. Ennek egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodik majd. A nyitás részleteiről a miniszterelnök hazai szakemberekkel és olyan külföldi miniszterelnökökkel is egyeztet majd, akik előttünk járnak az oltási programban. A kormány azon dolgozik, hogy, amint a járvány visszaszorul, és amint nő a beadott oltások száma, fokozatosan újra lehessen indítani a életet Magyarországon. Nagyon sokan várjuk már ezt - tájékoztatott Dömötör Csaba.





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás