RETRO RÁDIÓ

„Talán lehet végre egy szép nyarunk” – Ebben reménykedik most SMA Zsombi családja





Már biztos: elindulhat a gyógyulás felé vezető úton a 15 hónapos Zsombor. Az SMA-s kisfiú számláján rendelkezésre áll az az összeg, ami az új életet jelenti számára.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.19.
Csoda történt

Az SMA egy gerincvelői izomsorvadás, amely a végtagokban, a tüdőben, és a szívben is teljes leépülést okoz. Egy megoldás van rá, a világ legdrágább gyógyszere, vagyis a Zolgensma terápia, ami 730 millió forint, ezt gyűjtötték most össze Zsombiék.

„Tudtuk, hogy a január nehézkesebb lesz”

A december fantasztikus volt, nagy ütemben haladtunk a célunk felé – kezdte a Metropolnak Burinda-Szűcs Szabina, Zsombi édesanyja.

–Tudtuk, hogy a nagy kiköltekezések után a január egy picit nehézkesebb lesz, és bár karácsony után valóban lelassult a gyűjtést, a hitünk töretlen maradt. A napokban is voltak olyan utalások, amelyektől leesett az állunk, egyre több cég állt mellénk, az emberek pedig a járvány ellenére is megtalálták a módját a segítségnyújtásnak – mesélte az édesanya.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Minél hamarabb, annál jobb

A Zolgensma terápiát kétéves korig kaphatják meg az SMA-s gyerekek, de így azt remélik, hogy fiuk már tavasszal megkaphatja a kezelést.

–Reméljük, hogy márciusban már akár mehetnünk is a kórházba. Egyrészt Zsombinak így még nagyon jó esélyei vannak a gyógyulásra, másrészt talán lehet végre egy szép nyarunk. Olyan jó lenne, ha már úgy mennénk sétálni, hogy nem kell magunkkal vinni olyan gépeket, mint a nyálszívó vagy a köhögtető – mondta Szabina.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Zsombi a kezelés után még az apukájával sem találkozhat

Ha a kazincbarcikai család álma teljesül, és márciusban Zsombi valóban megkapja a kezelést, akkor nyárig egy három hónapos karantén vár rájuk, de ez már a jutalomjáték.

–A terápia után mindössze 3-4 napot kell kórházban tölteni, azonban a közelben kell maradni, hogy ha bármi baj van, húsz perc alatt beérjünk. Összesen három hónapot kell így, a külvilágtól elzárva tölteni, az első egy hónapban, még az apukája sem lehet velünk. Erre azért van szükség, mert ilyenkor a gyerekek immunrendszere nagyon legyengül, óvni kell őket mindentől. Bár nehezek lesznek ezek a hetek, azt kívánom, hogy bárcsak tartanánk már itt – tette hozzá Zsombi anyukája.

Csodálatosan fejlődik Zente

Másfél évvel ezelőtt Zentéért mozdult meg az egész ország. A kisfiú másfél évvel ezelőtt meg is kapta a kezelést, aminek köszönhetően egyre több mindenre képes. A most hároméves kisfiú nem rég egy óvodai farsangon bulizott, nem beszélve arról, hogy egyre ügyesebben beszél és már a mozgás is magabiztosabban megy neki.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=271085937708493&set=pb.100044212667440.-2207520000..

Levente is jó úton halad

Zente után ismét megtörtént a csoda, és Levinek is összegyűlt a kezeléshez szükséges 730 millió Ft, ami rengeteget segített neki.

A Zolgensma terápia után még hosszú út áll előttünk, sok torna vár még ránk. Már most is sok pozitív változást veszek észre, úgy látom és érzem, hogy ez az a plusz, ami Levinek nagyon kell. Jó úton haladunk a célunk eléréséhez” – írta Facebookon nem rég a kisfiú családja.





Ezeket olvastad már?
Új kocsikkal mentik a gyerekek életét Budapesten

Új kocsikkal mentik a gyerekek életét Budapesten

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás