RETRO RÁDIÓ

Itt a legdurvább mutáció, a legfertőzőbb és a legellenállóbb variáns egyesült





A két vírusvariáns összeolvadásából kialakult új Covid-19 törzsben minden megvan, hogy a legveszélyesebb mutáns vírussá válhasson.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.18.
Rettenetes

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az eddigieknél akár durvább is lehet az új Covid-19 mutáns, amit egy betegben fedeztek fel Kaliforniában. A mutáció a brit és a kaliforniai variáns egyesülésével jött létre és az orvosok szerint ez minden eddigi változatnál fertőzőbb lehet, számolt be róla a Daily Mail.

A tudósok már korábban is feltételezték, hogy a vírus különböző mutánsai képesek az összeolvadásra, de nagyon valószínűtlennek tartották a bekövetkezését. A hasonló vírusok - mint például az influenza is - képesek az összeolvadásra egy páciens testén belül, de valószínűtlennek tartották, hogy a Covid-19 esetében is megtörténik. Az országok többségében egyetlen vírus variáns dominál, ami mellett a többi nem tud „érvényesülni”, így igen kicsi az esélye annak, hogy körülbelül azonos időben két mutáció is megfertőzzön egy embert.

Most bebizonyosodott azonban, hogy igenis lehetséges az egyesülés, illetve, hogy a koronavírus legveszélyesebb fajtái képesek egyesülni, és ezzel még veszélyesebb, akár új domináns koronavírusvariánst létrehozva. Az amerikai tudósok azt állítják, hogy az egyesülés egy „rekombinációs esemény” - írja a New Scientist. Akkor lehetséges a folyamat, amikor a vírus két különböző változata egy sejtet támad meg, majd szaporodással képesek a géncserére, ezzel egy új változatot eredményezve.

A brit variáns fertőzőbb a hagyományosnál, míg a kaliforniai ellenállóbb a vakcinákkal szemben

A két variáns magukban hordozott különleges adottságát vegyítve, így akár az eredeti brit és a dél-afrikai mutációnál is jobban fertőzhet és nagyobb eséllyel lehetnek rá hatástalanok az oltások is, ezzel egy kifejezetten veszélyes mutációt létrehozva. Az erre vonatkozó táblázatot, amiben az összes variáns és plusz „képessége” le van írva, ebben a cikkben meg tudod nézni.

Dr Julian Tang elárulta a MailOnline lapnak „nagyon is lehetséges a gyerek számára, hogy megfertőződik az általános iskolában, majd egy másik testvére a gimnáziumban kap el egy másfajta Covid-19 variánst. A két gyerek haza viszi a vírust, majd megfertőzik egymást és a szüleiket is mindkét variánssal” ezzel utalva rá, hogy nem is volt olyan lehetetlen ez az összeolvadás, mint azt gondolták.

Egyetlen páciensben sem mutatták ki eddig a vírus hibridet, de valószínűsíthető, hogy több eset is van.

Azt nem tudják még az újféle Covid-19-et felfedező tudósok sem, hogy az első ismert eset tényleg az első-e. Az biztos, hogy az összeolvadásnak egy beteg testében kellett végbemennie, de nem tudni, hogy valaki átadta- a már mutálódott hibridet, vagy az ismert első betegben ment végre a folyamat.





Ezeket olvastad már?
Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás