Már ennyien kapták meg az oltást Magyarországon





Hétfőn ismertette az Operatív Törzs a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfontosabb híreket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.11.
védekezés

1 419 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343 656 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 77 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 725 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 203 972 fő, az aktív fertőzöttek száma 128 959 főre csökkent. 5 065 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen. A kórházi oltópontokon folyamatos az egészségügyi dolgozók oltása és az idősotthonokban is megkezdődött az oltás. A következő vakcinaszállítmány kedden várható. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

71 ezer embert kapta meg az oltást Magyarországon

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője közölte, eddig71 ezer embert oltottak be Magyarországon, és ebből 6642 személy idősotthon lakója vagy dolgozója, aki megkapta a vakcinát. A védőoltások beadása folyamatos. Felhívta a figyelmet, hogy holnap újabb vakcinaszállítmányok érkeznek Magyarországra. A Pfizer és a Moderna vakcinájából is érkezik. Az osztályvezető felhívta a figyelmet: aki teheti, oltassa be magát!

Galgóczi Ágnes újságírói kérdésre elmondta, hogy a Pfizer vakcinák hetente érkeznek Magyarországra, a Moderna vakcinája kéthetente érkezik majd. Arról is szó volt, hogy a vakcina beadása önkéntesen zajlik, de fontos felmérni, hogy milyen igény van az oltásokra.

Magyarországon a védőoltások beadása oltási terv alapján történik.

Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.

 

Február 1-ig meghosszabbították az intézkedéseket

Kiss Róbert alezredes közölte hogy a kormány február 1-ig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket. Felhívta a figyelmet, hogy tehát a maszkviselési szabályok is továbbra is életben vannak.

610 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Kiss Róbert elmondta, hogy az elmúlt hétvégén zárattak be vendéglátóhelyet. A járvány kezdete óta összesen 114 üzlet ideiglenes bezárásáról hoztak döntést.

Két üzletet zárattak be a hétvégén

Az alezredes elmondta, hogy pénteken a Somogy megyei Bárdudvarnokon egy büfét 7 napos bezárásra sújtottak, illetve szombaton egy 20 fős házibulinak vetettek véget Budapesten, a XIII. kerületben, ahova eredetileg csendháborítás miatt hívtak rendőrt.

 





Ezeket olvastad már?
Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás