Játék határok nélkül, avagy ajándékozz „társas” élményeket szeretteidnek!





Ha nem csak a szokásos ruha és kiegészítők kombinációt vásárolnánk szeretteinknek, választhatunk olyan ajándékot is, amivel az egész család jól szórakozhat.



Megosztás
Szerző: Komáromi Bence
Létrehozva: 2020.12.22.
szórakozás közös játék

Fényévekre vagyunk már a Ki nevet a végén típusú játékoktól! Ma már társasjáték klubokba mehetünk, ahol játékmesterek segítenek eligazodni a néha nem is annyira egyszerű társasok között. Egyre több asszociációs- és kooperatív társasjáték lepi el a piacot: az előbbiekben izgalmas versenyeket tarthatunk, az utóbbiakban egy célért küzd mindenki, és csak csapatként nyerhetünk vagy veszíthetünk. A társasjáték már nem csupán a családokat, de a barátokat és a kisebb közösségeket is képes megmozgatni.

Tökéletes karácsonyi ajándék

Karácsonykor a társasjátékokat alapvetően ajándékként keresik, és kiválasztáskor a termék ára mellett olyan szempontokat is figyelembe vesznek, mint a társasjáték külseje, népszerűsége, elismertsége. A széles palettán akadnak olyan játékok, amelyek évtizedek óta klasszikusnak számítanak: például az idén 30 éves Activity, a 25 éves Catan telepesei vagy a 20 éves Carcassone.

Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs

Akár egyedül is játszható

- Egyre több egyedül is játszható társasjáték készül, valamint vannak olyan játékok is, amelyekben egyszemélyes vagy többszemélyes játékmódra is van lehetőség – mondta lapunknak Czugh Soma a Játsz/ma társasjáték kávézó játékmestere. –„Ilyenek például a Birodalmi telepesek, vagy a Szellemek szigete nevű játékok.

Bérelni is lehet

Budapesten több üzletben is lehet társasjátékokat bérelni. Ha egy számunkra teljesen új játékot akarunk kipróbálni, vagy nem vagyunk biztosak benne, hogy tetszene az ajándéknak szánt társasunk, kölcsönözzük ki pár napra, és próbáljuk ki őket vásárlás előtt. Ha nincsen gyakran lehetőségünk társasággal játszani, egyetlen alkalomra is kibérelhetünk bármilyen játékot, egyszerűbb, mint megvenni a többnyire nem túl olcsó társast és utána évente egyszer elővenni.

Év játékai (a díj 1978 óta létezik)

2010: Dixit – asszociációs

2011: QWIRKLE – logikai

2012: Kingdom builder – stratégiai

2013: Hanabi – kooperációs kártyajáték

2014: Camel up – szerencse-stratégiai játék

2015: Colt expressz – kalandjáték

2016: Fedőnevek – asszociációs csapatjáték kártya

2017: Kingdomino – stratégiai

2018: Azul – logikai játék

2019: Csak egy – asszociációs kártyajáték, logikai

2020: Képérzék – asszociációs játék

Mit játsszunk?

Akik tájékozódni szeretnének, azok számára jó alternatíva lehet Győri Zoltán Gábor weboldala, amelyen videók, kritikák és termékbemutatók is találhatóak. A szakember több játék kitalálója is, többek között a Spicy-nek.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás