Két üzletet is bezártak három napra, kőkemény szigorral járnak el





Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a járvány elleni védekezés részeként folyamatos a rendőri intézkedés. Szerdán két üzletet zártak be három napra, mert szabálytalanságot tapasztaltak. Egy pékséget és egy italboltot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.05.
koronavírus járványügyi intézkedések

A tájékoztató elején Gál Kristóf ismertette a korábban életbe lépett kijárási korlátozási szabályokat. Az ORFK szóvivője elmondta, hogy folyamatos a rendőri ellenőrzés.

Csütörtöktől elérhető a védelmi intézkedések táblázata a koronavírus.gov.hu oldalon - jelentette be Gál Kristóf. Hétfőtől a rendőrség kereskedelmi hatósági eljárásban is működik.

Szerdán két üzletet zártak be három napra. Egy pékséget és egy italboltot.

Mint arról korábban a Metropol is beszámolt, szabálytalanul viselte a maszkot egy budapesti, XX. kerületi élelmiszerbolt öt alkalmazottja, ezért a rendőrség 3 napra bezáratta az üzletet még kedden.

76 esetben intézkedtek a rendőrök a védelmi intézkedések megszegése miatt szerdán, ebből 34 alkalommal szabtak ki bírságot, és 21 embert jelentettek fel – ismertette Gál Kristóf. 5102 hatósági házi karantént rendeltek el egy nap alatt.

Az eddig meghaltak hat százalékának nem volt egyéb betegsége

Müller Cecília ismertetése szerint 49-93 év közöttiek voltak a tegnap meghaltak. Egy-vagy több krónikus megbetegedésben szenvedtek azok, akik meghaltak a betegségben. Eddig az összes meghalt hat százaléka esetében nem volt egyéb betegség - mondta az országos tisztifőorvos. A kockázati csoportokon túl előfordul olyan megbetegedett, aki viszonylag gyorsan kerül súlyos állapotba. Rendkívüli teher hárul az egészségügyi rendszerre, és ez minden bizonnyal a jövőben is így lesz - mondta Müller Cecília. Egész Európa küzd, nehéz helyzetben vagyunk. Müller Cecília szerint mindenkinek türelemmel és megértéssel kell viseltetnie egymás iránt. Azt kérte a fiataloktól, hogy fogadják el, hogy a kijárási korlátozással az a cél, hogy megszüntessék azokat a csoportosulásokat, akik tovább tudnánk terjeszteni a vírust. Az ő szeretteik érdekében nem szabad továbbadni a vírust. Ha valaki kórházba kerül fekvőbetegként, akkor arra kel számítania, hogy az ő ápolási ideje több hetet vesz igénybe, és ennek megfelelően kell felkészülnie - mondta Müller Cecília. Fontos, hogy az illetőnél legyenek okmányok, korábbi zárójelentések, lista a szedett gyógyszerekről, valamint a hozzátartozók telefonszáma. Müller Cecília szólt arról is, ha kórházba kerülünk, akkor műanyag evőeszközt vigyünk magunkkal, és olyan eszközöket, amivel lehet kapcsolatot tartani. A maszkhasználat a kórházban kötelező - tette hozzá. Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogyha lesz vakcina, ahhoz a magyar emberek az első körben hozzáférhetnek. A kormány kutatja és figyeli, hogy a vakcinafejlesztők hogyan állnak. A cél, hogy az első körben hozzájuthassunk. Ha lesz ilyen vakcina, akkor az nem lesz kötelező, és térítésmentes lesz - mondta az országos tisztifőorvos. Az eddigi több mint 95 ezer regisztrált fertőzöttből 3,3 százalék egészségügyi dolgozó. Ez egy nagyon kedvező szám - mondta Müller Cecília. Az európai átlag 5-15 százalék között mozog - tette hozzá.





Ezeket olvastad már?
Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

"Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

"Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás