RETRO RÁDIÓ

Teszteltük: így ellenőrzik a boltokban a maszkviselést





Jól vizsgáztak a budapesti üzletek a Metropol maszk-tesztjén. A szabályszegő üzleteket komoly pénzbírsággal sújthatják, de akár rögtön be is zárhatják az új szabályok szerint.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.04.
üzletek koronavírus maszkviselés bolti maszkviselés Budapest

Nagyon szigorúan ellenőrzik az üzleteket a jövőben, erre Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője az operatív törzs sajtótájékoztatóján is felhívta a figyelmet.

– Többször ellenőrzik a szabályok betartását, és súlyosabb szankciókat szabnak ki a szabályszegőkre – mondta. Majd emlékeztetett: a rendőrség akár be is zárathat olyan üzleteket, szórakozóhelyeket, vendéglátóhelyeket, ahol nem tartják be a védelmi intézkedéseket.

Fotó: Metropol

A Metropol tesztelte Budapesten, hogy mennyire tartják, illetve tartatják be a vásárlókkal az üzletek a maszkviselési szabályokat. A nagy bevásárlóközpontok ajtajában mindenhol biztonsági őr fogadott minket: azonnal szólnak, hogy vegyük fel a maszkot, különben tilos a belépés. Lapunk VIII., illetve VII. kerületi kis üzleteket is felkeresett: 5 kisboltba, trafikba, henteshez is megpróbáltunk maszk nélkül bemenni az ajtón. Szerencsére mindenhol azt tapasztaltuk: az üzletek kivétel nélkül megtagadták a belépést, vagyis szigorúan veszik a szabályozást. – Még mindig előfordul, hogy valaki maszk nélkül lép be az üzletbe, de a figyelmeztetés után felveszik. Sokan csak egyszerűen megfeledkeznek róla – mesélte egy VII. kerületi ruházati üzlet biztonsági őre. Majd folytatta: az a gyakoribb, hogy rá kell szólnom a vásárlóra, hogy helyesen hordja a maszkot: ne az áll vagy az orr alatt, takarja el vele a száját és az orrát is - tette hozzá.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Egy élemiszerüzletet már bezárattak

Kedd délután a rendőrök egy XX. kerületi élelmiszerboltot ellenőriztek, ahol már a maszkviselés betartásának szabályainak ellenőrzésére hivatott biztonsági őr is az állára húzva viselte a maszkot – számolt be Gál Kristóf a sajtótájékoztatón. Majd hozzátette – A húspultnál két férfi alkalmazott, valamint a zöldségpultnál két női alkalmazott szintén szabálytalanul hordta a maszkot. Az intézkedő rendőrök azért, mert egyidejűleg több munkaállomáson sem tartották be a szabályokat az alkalmazottak, úgy értékelték, hogy ez felveti az üzemeltető felelősségét is, ezért a legszigorúbb szankciót alkalmazták és 3 napra bezáratták a boltot. A boltbezárás mellett mind az öt alkalmazottat fejenként 25 ezer forintos helyszíni bírsággal sújtották – tette hozzá a szóvivő. A rendőrség a jövőben is hasonló ellenőrzéseket hajt végre azokon a helyszíneken, ahol a maszkviselés kötelező, és hasonló szabálytalanság esetén hasonló bírságokra számíthatnak a szabályszegők.





Ezeket olvastad már?
Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás