RETRO RÁDIÓ

Sejtelmes titkok Meghan Markle múltjából





Mikor Meghan Markle az esküvője után Harry herceg oldalán kisétált a Szent György-kápolna kapuján, örökre megváltozott az élete. Sok mindennek kellett búcsút intenie.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.20.
Minden amit tudni akartál A csillogás mögött

Még ma is gyakorta elhangzik a vád a színésznővel szemben, hogy pusztán a rang és a pénz miatt ment hozzá Harry herceghez. Aki azonban azt hiszi, hogy Meghan csak a pénzre és hírnévre hajtott, az nagyot téved, ő ugyanis már korábban igen jó színvonalon élt. Megkockáztatjuk, ha nincs Harry, Meghan akkor is nagyszerűen és igencsak remek színvonalon élt volna, hiszen lényegében mindene megvolt már. Na jó, csak éppen a herceg fehér lovon, az valóban hiányzott még neki. Ám ez nem volt mindig így...

Korábban egyszerű lány volt – Fotó: John Lamparski/Getty Images

 

Meghan korábban mesélt a fiatal éveiről, elmondta, volt olyan időszak az életében, amikor egy széthajtott tragaccsal járt. Az autó egy rettentően régi, már-már oldtimer korban lévő Ford Explorer Sport volt, aminek egy idő után már nem lehetett kulccsal kinyitni a vezető oldali ajtaját. Meghan azonban ötletesen oldotta meg a problémát, mindig a csomagtartón keresztül mászott be, átkúszva az üléseken. Mivel szégyellte a helyzetet, igyekezett eldugott helyeken parkolni, nehogy véletlenül meglássák. Elmesélte azt is, hogy egyidőben olyan sok meghallgatásra járt színésznőként, hogy a biztonságiak már csak legyintettek, amikor ismét meglátták, bár mindig sok szerencsét kívántak neki.

 

Már gyerekként is a nők pártját fogta

11 éves korában egy házi feladat kedvéért tömegével kellett reklámokat néznie. Ekkor látott egy olyan mosogatószer-hirdetést, amivel kizárólag a nőket célozták meg. Édesapjának háborgott, hogy ez micsoda dolog. Apja pedig ahelyett, hogy legyintett volna a csacska beszédre, arra bátorította, írjon levelet minden fontos embernek, aki csak az eszébe jut. Nos, Meghan még a first ladynek, Hillary Clintonnak is elküldte levelét. Hiszik vagy sem, nem telt bele sok idő, a kérdéses cég a szlogenjében szereplő „nők” szót az „emberek” szóra cserélte.

 

Ismerkedés a tévével

Ha már szóba került az édesapa: Meghannak nem volt túl nehéz a tévék közelébe jutnia, hiszen édesapja, Thomas Markle Emmy-díjas világosító. „Tíz éven át iskola után mindennap a Rém rendes család forgatásán lógtam, ami igazán vicces és perverz hely egy katolikus iskola egyenruhájában feszítő kislánynak.” ­– mondta erről Meghan. ­

Édesapjával a képen

Nem volt nehéz tehát megszületnie az álomnak: ő is tévében akar szerepelni. Ehhez azonban az amerikai eljárásnak megfelelően meg kellett küzdenie még a legkisebb szerepért is. Miközben meghallgatásról meghallgatásra járt, egy népszerű amerikai vetélkedőben, a Deal or No Deal címűben volt bőröndös lány. A műsorban a versenyzőknek 26, különböző mennyiségű készpénzt tartalmazó bőröndből kellett választaniuk. „Enyém volt a szerencsétlen 26-os, amit valamiért soha senki nem akart választani ­– mesélte Meghan. – Álltam ott órákon át a borzasztóan kényelmetlen, olcsó magas sarkúmban, vártam, hogy valaki végre csak kiválassza azt a szerencsétlen 26-ost és végre leülhessek.”

 

Vagány csaj volt

Los Angelesben született, ott is töltötte a gyerekkorát. Hat éves volt, amikor a szülei elváltak. A válás után jógaoktató és szociális munkás édesanyjával, Doriával maradt. Édesapjának már volt két gyereke az előző házasságából, Meghan azonban szinte soha nem találkozott velük, ráadásul féltestvérei több mint tíz évvel idősebbek nála. A teljes neve, mert ezt is kevesen tudják, Rachel Meghan Markle, vagyis pont ugyanaz, mint karakterének a Briliáns elmék című sorozatban. A sorozatot 2011 és 2018 között forgatták. Előtte Meghan feltűnt olyan filmekben, mint a Förtelmes főnökök és az Emlékezz rám, valamint olyan tévésorozatokban, mint a 90210, a New York-i helyszínelők, a Miami helyszínelők és a Knight Rider. Keresni nem keresett mindig annyit, amennyit szeretett volna, ezért egy furcsa munkával, kalligráfiák készítésével egészítette ki a keresetét. Olyan ügyesen bánt a rajztollal, hogy sztárok bízták rá esküvői meghívóik megírását, sőt a Dolce & Gabbana divatcég pedig a celebeknek küldött karácsonyi képeslapjainak megírását bízta rá. Amikor még nem volt a királyi család tagja, The Tig nevű blogján Meghan szabadon megoszthatta nézeteit gasztronómiáról, utazásról, divatról és szépségápolásról. Három éven át posztolt recepteket, celebinterjúkat, bennfentes utazási tippeket ­– de ma már csak az elköszönés olvasható az oldalon.

Briliáns elmék

Eljött végre a pillanat, amikor a Briliáns elmék befutott, Rachel Zane szerepében pedig Meghan, ha sztárrá nem is – mert sok helyütt ezt szeretik írni –, de ismert színésznővé lépett elő. A sorozatot Torontóban forgatták, ezért Meghan évente körülbelül nyolc hónapot töltött Kanadában, amely a második otthona lett. Seaton Village negyedben bérelt egy három hálószobás, két fürdőszobás házikót és összehaverkodott a helyi nagymenőkkel, például Jessica és Ben Mulroney-val – az előbbi Justin Trudeau feleségének divattanácsadója, az utóbbi pedig egy korábbi miniszterelnök fia. A sorozat színészei szabad hétvégéiket együtt töltötték a főszereplő, Patrick J. Adams nyaralójában a kanadai Georgian-öbölben. „Amikor nem a kamera előtt álltunk, akkor hajnalig társasoztunk és skót whiskyztünk” – emlékezett vissza Meghan.

 

Korábban is volt férje

Trevor Engelson producerrel 2004-ben ismerkedett meg. Hat év múlva Jamaicában tartották meg a négynapos tengerparti esküvőt. Nem sokkal ezután kezdte meg kétlaki életét Meghan, ám a kétlaki élet, a folytonos utazgatás, a távollét nem tett jót a kapcsolatnak, így 2013-ban elváltak.

 

Nagy kedvence a bor

Rajong a zöld levek, a halas taco, a csirkeadobo (egy fülöp-szigeteki specialitás), a cioppino (olasz–amerikai halragu) és a fodroskelcsipszért. A grillcsirkét is imádja – állítólag éppen ezt készítettek Harryvel, amikor a herceg megkérte a kezét. Amikor az autóját átvitette Kanadába, vitte magával kedvenc turmixgépét is, nem tud nélküle élni. De ami igazán nagy kedvence, az a bor: „Egy hosszú nap végén nincs amit jobban élveznék, mint egy pohár bor” – írta egyszer egy blogbejegyzésben. „Korábban a »mindegy, csak vörös legyen« nézet híve voltam, de aztán felnőttem, csakúgy, mint az ízlésem.” A Tignanello nevű vörösbor ihlette egykori blogjának nevét is.

 

A legjobb barát

A teniszlegendával évekkel ezelőtt ismerkedett meg – Fotó: Al Bello/Getty Images

Meghannak persze azelőtt is voltak híres barátai, mielőtt Harryvel találkozott. Közülük is az egyik legjobb nem más, mint Serena Williams. A teniszlegendával még 2014-ben barátkoztak össze egy tévés sporteseményen. Hamarosan bizalmas barátokká váltak: Meghan utazásai alatt is Serenával osztotta meg érzéseit, ott szurkolt a meccsein, és amikor csak tudtak, együtt ebédeltek. Serena Williams természetesen ott volt a hercegi pár esküvőjén is, olyan hírességek társaságában, mint Oprah Winfrey és Amal Clooney.





Ezeket olvastad már?
„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

Balázs Klári vallomása: „Minden nap mérlegre állok"

Balázs Klári vallomása: „Minden nap mérlegre állok"

„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás