Vehemens mozdulatától nem csak a serpenyő, a konyhapult is lángra lobbant. Jack Spenót egy veszélyes műveletet, a flambírozást is bevállalta a tökéletes étel érdekében.
Minden évadban jelentkeznek kissé bohókás versenyzők a Séfek Séfébe. Így van most a hatodik évadban is, amikor Dévai Levente, művésznevén Jack Spenót próbál szerencsét a műsor konyhájában. A 35 éves férfi A Karib-tenger kalózai népszerű Jack Sparrow kapitány jelmezében áll a tűzhely mögé. Hamar kiderül, hogy előadóművészként különböző rendezvényeken, színpadon lép fel más-más attrakcióval, ilyen például a tűzzsonglőrködés is. Ezt a tudományát érkezése pillanatában már Ördög Nórinak is megmutatja, amikor egy tűzlángból piros rózsát „varázsol”. Ki gondolta volna, hogy később pont a tűz okozza csaknem a vesztét.
Nagyon szeretem a csirkét, de a specialitásom a tenger gyümölcsei
– mondta az előadóművész, akitől a műsorvezető csak annyit kért, hogy próbálja meg magát, nos és a konyhát nem felgyújtani főzés közben.
Jack Spenót varázslatot ígért a konyhába és tűznyelést... és egyikből sem szenvedtek hiányt a megdöbbent séfek.
Izgatottan érzem magamat a konyhában, feszültségteljesen, mint egy csata előtt, hiszen időre mindennek meg kell lenni. Ott kell lenni, amit vállaltam, amit elterveztem. Spenótot fogok csinálni, flambírozott tenger gyümölcseivel. A flambír nem máshogy fog készülni, mint fergeteges narancslével
– árulta el Jack Spenót.
Azért fogom flambírozni, hogy gyönyörűen lángoljon, és az én kis varázslatomat bele tudjam dobni egy kis tűznyeléssel. […] Egyetlen félelmem van, hogy kicsúszok az időből. Annyira nagyot és látványosat szeretnék, hogy elcsúszhatok az idővel
– tette hozzá.
Eljött a flambírozás pillanata, és pont az történt, amitől ilyenkor mindenki tart. Jack Spenót olyan vehemensen „okádta a tüzet”, hogy nemcsak a serpenyő és annak a tartalma, hanem még a konyhapult is lángra lobbant.
Hogy miképp sikerül megfékezni a tüzet, valamint a kész ételével elnyeri Krausz Gábor, Wolf András és Vomberg Frigyes tetszését, és sikerül a tányérjával tovább jutni, a ma esti adásból kiderül.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre