73. születésnapját ünnepli a Star Wars sztárja – képeken Mark Hamill karrierje

Mark Hamill 73. születésnapját ünnepli. A Star Wars sztárja bár sok mindenben kipróbálta magát, egész életét végigkíséri ikonikus szerepe.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.25. 18:30
Módosítva: 2024.09.25. 18:51
star wars galéria Mark Hamill születésnap

Mark Hamill számára a Star Wars – Csillagok háborújában játszott szerepe az egész pályafutását meghatározta. A most 73 éves színészt szinte mindenki Luke Skywalkerként ismerti, pedig Hamill számtalan más szerepben is feltűnt.

Star Wars
Az 1977-es Star Wars örökre megváltoztatta Mark Hamill életét (Fotó: KPA/ Northfoto /  Northfoto)

Mark Hamill neve összeforrt Luke Skywalkerrel

Bár a színész több más szerepkörben is kipróbálta magát, sőt igencsak sikeresnek bizonyult, a Star Wars – A csillagok háborújában játszott szerepe az egész életét végigkíséri. Pedig az, hogy Hamill elment a sikerfilm meghallgatására, csak egy véletlennek köszönhető. Barátja, Robert Englund egy másik film meghallgatásán járt, amikor látta a Star Wars szerepeire jelentkezőket, és rögtön eszébe jutott, hogy barátja tökéletes lenne Luke Skywalker szerepére. A film hatalmas sikere a készítőket is meglepte. A mára kultikussá vált filmsorozat pedig Mark Hamill egész pályafutását meghatározta. Nem csak Luke Skywalker szerepét játszhatta el a film első trilógiájában, de később ő kölcsönözte a hangját az ősi Sith Lord, Darth Bane karakterének is a A klónok háborúja animációs sorozatban. A 2015-ös Az ébredő Erő filmben újra feltűnt a színész egy jelenet erejéig, azonban csak a két évvel később megjelent, Az utolsó Jedi című filmben ölthette magára újra Luke karakterét. Leghíresebb szerepeköszönhetően olyan műsorokban is játszott mint a Muppet show, a Simpson család, a Family guy, vagy az Agymenők.

A gyerekek is Star Wars lázban égtek

A Star Wars világából természetesen a családja sem maradhatott ki. 1978-ban feleségül vette Marilou York dentálhigénikust, akitől három gyermeke született, Nathan Elias, Griffin Tobias és Chelsea Elizabeth. A legidősebb fiúk, Nathan Elias már a Birodalom visszavág című filmben is megjelent, az Utolsó Jedi filmben viszont mindhárman az ellenállás katonáit játszották.

Galériánkban (mely az alábbi képre kattintva nyílik meg) azt is összeszedtük, honnan lehet még ismerős Mark Hamill neve a nagyközönség számára – képeken a színész karrierje.  

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás