Bárdosi Sándor: „Ordas nagy csalás volt”

Az olimpiai ezüstérmes birkózó sydney-i pontozóbírója évekkel később elismerte döntési hibáját.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.08.10.
Bárdosi Sándor olimpia emlék

A párizsi olimpia kapcsán felszakadtak az emlékek Bárdosi Sándorból, akiben nincs semmilyen harag a Sydney-ben őt pontozó bíróval szemben, annak ellenére, hogy mindketten tudják: részrehajlóan hozták meg a döntést. 

kma_4580
 Bárdosi Sándor / Fotó: Koncz Marton

„Pontozással is nyertem volna, de elvették tőlem azt az egy pontot és nem nekem jött a döntés. Ordas nagy csalás volt, de ez benne van, ha pontozásos a sportág és emberek döntenek. Persze ma már van videóbíró, egy csomó dolog, ami által könnyebb egy ilyen helyzet, de csak akkor lehet végigvinni egy ilyet, ha van annyi erő a nemzet sportágában, hogy gyere, üljünk le és nézzük vissza mi történt” – tette hozzá a Sláger FM-en Bárdosi Sándor, aki elfogadta a döntést, abban reménykedve, hogy a következő olimpián ismét bizonyíthat. 

„Elfogadtam ezt a döntést, mert úgy voltam vele, hogy a következő olimpián még fényesebbre csiszolom majd azt az érmet, de sajnos nem így lett” – árulta el az egykori élsportoló, aki később pontozóbírójával is tisztázta a helyzetet. 

„Találkoztam vele és meghívtam egy italra. Kérte, hogy ne haragudjak, pontosan tudta, hogy nem volt igazságos. Azt mondta, már máshogy látja a történteket” – mondta Bárdosi Sándor, aki igyekszik nem bánkódni az eredményen. Egyetlen dolgot azonban kifejezetten sajnál. 

„Nem lehettem tagja az Olimpiai Bajnokok Klubjának. Ezt a lehetőséget elvették tőlem a második hellyel, amit nehéz volt elfogadni, de nem tudok mit tenni. Bár így alakult, megkaptam ugyanazt a szeretetet és elismerést, ami egy olimpiai bajnoknak jár, így nincs hiányérzetem” – árulta el Pordán Petrának Bárdosi Sándor.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás