Ezért nem követi Erzsébet szokásait Kamilla királyné

II. Erzsébet királynőnek hosszú uralkodása alatt kialakultak a maga szokásai és szabályai, amiket minden eseményen követett. Jó néhány ezek közül az öltözködésre vonatkozik, ám Károly király felesége, Kamilla királyné előfordul, hogy figyelmen kívül hagy vagy egyesen szembemegy párral. Így történt ez most is a Trooping the Colour nevű eseményen, aminek okait egy testbeszéd- és viselkedésszakértő fejtette meg.



Megosztás
Szerző: Niki
Létrehozva: 2024.07.01.
Kamilla királyné öltözködés Károly király II. Erzsébet királynő szabályok

Kamilla királyné természetesen idén is támogatta férjét, Károlyt a Trooping the Colour című rendezvényen, ami a mindenkori uralkodó előtt tiszteleg. A jelenlegi király édesanyja Erzsébet uralkodása alatt számos szabályt és szokást követett az öltözködés terén, különösen ha erről az eseményről volt szó. Ám úgy látszik, Kamilla nem igyekszik a nyomdokaiba lépni, sőt idén egyenesen szembement az egykori uralkodó divatszabályaival.

Kamilla királyné
Erzsébet királynő élénk színű összeállításokat viselt a királyi eseményekre, amit Kamilla királyné egyáltalán nem követ (Fotó: Royalportraits Europe/Bernard Rubsamen / Bestimage)

Darren Stanton testbeszéd- és viselkedésszakértő elemezte ki a királyné öltözékét. Ugyanis míg Erzsébet általában harsány, élénk színű ruhákat viselt, különösen ezen az eseményen, addig Kamilla, ahogy legtöbbször, most is mellőzte a vidám árnyalatokat. Kamilla egy világos, fehérhez közelítő színű ruhában állt ki az erkélyre Károly mellé, ami a szakértő szerint is egy meglepő választás:

„Érdekes, hogy Kamilla a fehéret választotta erre az alkalomra. Ez egy nagyon erős szín, ami a tisztaságot és a dominanciát képviseli.”

Általában neutrális színeket visel, és nem szokatlan tőle a fehér sem más eseményeken, de itt egy kissé meglepő. Kamilla kétségtelenül tisztelegni szeretett volna a választásával, de akaratlanul is magára vonta vele a figyelmet a Trooping the Colour ceremónián. Ennek ellenére a fehér színnel ezt úgy tehette meg, hogy ne vonja el a reflektorfényt Károly királyról

– mondta még Stanton.

Kamilla királyné igyekezett Erzsébet előtt is tisztelegni

Bár a ruhaválasztás nem ezt sugallja, Károly felesége mégsem vette teljesen semmibe néhai anyósa szokásait, hiszen az ékszereivel igyekezett előtte tisztelegni. Kamilla a ruháján egy olyan brosst viselt, ami korábban Erzsébeté volt, aki számos alkalommal viselte egészen 16 éves kora óta. Úgy tűnik, a drágakövekkel kirakott ékszert még jó néhány alkalommal láthatjuk majd a királynén, hiszen már harmadszor viselte az elmúlt egy évben.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás