„Én nagyon sokszor vagyok szemétláda” – Forgács Gábor a szinkronszínészetről mesélt





Forgács Gábor legendás szinkronszínész az Abaházi Presszó vendége volt, ahol elmesélte a kedvenc történeteit a szinkronnal kapcsolatban és azt is elárulta, hogy min dolgozik most, 76 évesen.



Megosztás
Szerző: Niki
Létrehozva: 2024.04.06.
Forgács Gábor szinkronhang szinkron színész

Forgács Gábor mai napig az egyik legismertebb magyar szinkronszínész, ezért szinte lehetetlen úgy TV-t nézni ma Magyarországon, hogy ne találkozzunk a hangjával, akár csak néhány mondat erejéig.

Forgács Gábor
Forgács Gábor már meg sem tudja jegyezni a filmjeit Fotó: Bors

Gábor hangja szinte megkerülhetetlen a magyar szinkronban, így nem meglepő, hogy az ismert színésznek már annyi szerepe volt, hogy meg sem tudja jegyezni.

„Amikor kijövök a stúdióból, már nem emlékszem mit beszéltem. Arra szoktam emlékezni, ha valami érdekes, izgalmas, tudományos film alá mondok valamit, akkor az úgy megmarad a fejemben, hogy ezt szeretném megnézni, mert én mindig csak azokat a részeket látom, amikor az én figurám éppen beszél.”

A probléma az, hogy cím alapján viszont nem tudom megtalálni a filmet, mert amikor bejön hozzánk, annak van valamilyen angol címe, de mikor a mozikba kerül vagy TV-be, akkor már az a címe, hogy Ejj, mi a kő tyúkanyó. Tehát nem tudom pontosan, hogy ez most az a film vagy sem, ebben én benne vagyok vagy nem. Ebből adódóan előfordul olyan, hogy asszonykával nézzük a TV-t és mondom, hogy ez milyen érdekes hang és erre ő mondja, hogy azért te hülye, mert te vagy

– mesélte a színész.

Forgács Gábornak is megvan a jól megszokott figurája

Bár nagyon sokféle karaktert játszott, már mégis van egy típus, amire gyakran kérik fel.

Volt olyan, hogy felhívott az én rajongva szeretett lányom és mindenféle köszönés vagy bemutatkozás nélkül annyit mondott, hogy: Édesapám, hogy én téged hogy utállak. Mondom ez teljesen rendben van, de miért. Mire ő: Hát tudod, hogy én hogy szeretem ezeket a Poirot filmeket és most elkezdtem nézni egyet, de az ötödik percben megszólalt a hangod és már tudom ki a gyilkos. És így is volt.

„Én nagyon sokszor vagyok szemétláda, mármint persze csak ilyen figurát játszom” – tette hozzá nevetve.

És persze Forgács Gábor még most is dolgozik, azt is elárulta, hogy jelenleg mit csinál.

Mostanában csinálom a kis önálló estjeimet a Humor Forgácsokat, amit annak idején már játszottam a Vidám Színpadon, csak azóta tettem bele jeleneteket is. Ezek kicsit változatosabbá teszik a műsort. És persze továbbra is szinkronizálok, bár nagyon hiányzik a színpadon játszani, nem biztos, hogy bírnám még. De annak mindig nagyon örülök, amikor mondjuk egy 12 hetes sorozat szinkronizálásánál gondolnak rám, mert akkor mindig azt a következtetést vonom le belőle, hogy rám nézve úgy gondolják, hogy bennem van még 12 hét.





 





Ezeket olvastad már?
Újra ünnepel Békefi Viki és Feng Ya Ou! Mutatjuk a felvételeket

Újra ünnepel Békefi Viki és Feng Ya Ou! Mutatjuk a felvételeket

Ebből mi lesz? Bochkor Gábor kiütné a ringben Bunyós Pityut

Ebből mi lesz? Bochkor Gábor kiütné a ringben Bunyós Pityut

Puskás-Dallos Bogi: A telefonom ma véletlenül lőtt rólunk egy fotót

Puskás-Dallos Bogi: A telefonom ma véletlenül lőtt rólunk egy fotót

"Ezzel lett teljes a szabadsága" - két és fél év után megegyezett az apjával Britney Spears

"Ezzel lett teljes a szabadsága" - két és fél év után megegyezett az apjával Britney Spears

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás