"Végtelenül szomorú vagyok" – Eszenyi Enikő, Németh Kristóf és Ernyei Béla is elbúcsúzott Tordy Gézától





Rengetegen gyászolják Tordy Gézát.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.03.31.
gyász Eszenyi Enikő Tordy Géza

Nemrég érkezett a szomorú hír, hogy 85 éves korában elhunyt a Nemzet Színésze, Tordy Géza. A család, barátok és a rajongók mellett a kollégák, pályatársak is gyászolják a színészt.

Tordy Géza
Tordy Géza / Fotó: Szabolcs László

A Bors cikkéből kiderül, hogy Ernyei Béla így búcsúzott Tordy Gézától:

Néhány napja nem ezt igérted, Géza...

Nem elmúlást, gyászt és emlékezést. Néhány napja még úgy volt, hogy együtt főzzük meg azt a marhapofát, amit a hétvégi piacon vettem. Most olyan hirtelenséggel mentél el, hogy meg sem tudtuk "ropogtatni" egymást, úgy ahogy szoktuk.

Nyugodj békében egyetlen színész barátom, te nyugtalan zseni...

Eszenyi Enikő is fájdalmas szavakkal intett búcsút a színészlegendának:

Drága Tordy Géza! Végtelenül szomorú vagyok, hisz nagyon-nagyon szerettelek. Partnered lehettem a Fekvőtámaszban, a lányod és bohócod a Lear királyban. Soha nem feledem a Vágy villamosát, hisz olyan csodálatosan rendezted meg! Köszönöm, hisz az egyik legfontosabbat adtad nekem. És Te, milyen elképesztően játszottál a Sok hűhóban… is! Istenem. Minden mondatod itt cseng a fülemben… Micsoda áradó energia, milyen zengő orgánum, milyen férfias tartás. És a gesztusaid… mindenben erő és akarat és szellem! Az egyik legnagyobb férfi színésztől búcsúzom, akit rajongva szerettem. Nehéz a szívem… Isten Veled drága Tordy Géza.

Németh Kristóf pedig annyit írt a posztjához, hogy:

Géza bátyám, Isten Veled!🖤

 









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás