„Nagy esélyünk van” – Megszólalt az Oscar előtt Gábor, Emma Stone kollégája





Patay Gábor a Szegény párák forgatásán dolgozott együtt a színésznővel. Most elárulta, szerinte Emma Stone mennyire esélyes az Oscarra.



Megosztás
Szerző: Doris
Létrehozva: 2024.03.10.
Módosítva: 2024.03.10.
Oscar-díj Emma Stone Patay Gábor film

Összesen 11 kategóriában jelölték Oscar-díjra az Emma Stone főszereplésével készült Szegény párák című filmet, amit Magyarországon forgattak, Jórgosz Lánthimosz rendezte, és gyakorlatilag egy elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. 

Emma Stone
Emma Stone a Szegény párák forgatásán (Fotó: ZUMAPRESS.com / Northfoto)

Magyar szereplővel forgatott Emma Stone

A Ripost még januárban megtalálta a hazánkban készült szürreális alkotás egyik magyar szereplőjét, akinek egy jelenet erejéig volt szerencséje együtt forgatni Emma Stone-nal. Patay Gábor már számos világhírű alkotásban feltűnt statisztaként, de a Szegény párák forgatásakor saját bevallása szerint úgy érezte magát, mintha a föld felett járna legalább három méterrel.

Patay Gábor
Patay Gábor és Emma Stone együtt forgattak (Fotó: Patay Gábor)

„Még évekkel ezelőtt felhívtak, hogy lenne egy lehetőség, kezdjem el növeszteni a szakállamat. Mondanom sem kell, a telefonhívás előtt nyírtam le! Sokáig ment az egyeztetés, hogy melyik nap forgatjuk végül az én jelenetemet, részben azért, mert itt nem statiszta voltam. A forgatáson mindenki nagyon kedves volt, lesték minden kívánságomat, hoztak-vittek, pedig én soha nem kértem más elbírálást, az utazást is meg szoktam oldani. Eleinte azt hittem, egy bionikus műkezet, vagy valami hasonlót fogok kapni a karakter miatt, de végül mindkét kezem helyett egy kampó volt” – kezdte a Ripostnak Patay, aki azt is elárulta, milyen volt az Emmával közös jelenete.

„Egy bordélyházban játszódik az ominózus jelenet, ahol hat örömlány közül épp őt választom ki magamnak, majd felmegyünk egy lépcsőn Emmával. Alig volt rajta ruha, a többi lány testét sem takarta sok textil, ám ezek a jelenetek nem annyira izgalmasak, mint elsőre tűnnek, inkább furcsán érzi magát mindenki. Ráadásul elképesztően meleg volt, ömlött rólunk a víz. Emmával keveset beszéltem csak, mert elképesztően koncentrált volt, nyilván én sem akartam kizökkenteni. Természetesen bemutatkoztunk egymásnak, igazán profinak tartom. A filmezés egyébként az egyetlen szituáció az életemben, ahol nem érzem hátránynak azt, hogy fél karral születtem”

– mesélte Patay Gábor.

Patay Gábor Oscar-esélyesnek tartja a filmet

Magyar idő szerint március 11-én hajnalban derül ki, hogy melyik filmek és színészek nyerik az aranyszobrocskát. Bár Patay Gábor még nem tudja, hogy végignézi-e a díjátadót (hiszen hétfőn korán kell kelnie), abban biztos, hogy a Szegény párák remek esélyekkel indul.

„Nagyon komoly esélyesnek tartom a filmet, csak az a bökkenő, hogy ott van az Oppenheimer is, ami tudomásom szerint picit még esélyesebb. Az hatalmas dolog lenne, ha Emma Stone megnyerné a második Oscar-díját, hiszen musicalekért, zenés filmekért csak ritkán díjazzák a színésznőket. A Megfojtott virágok női főszereplőjét is esélyesnek tartom, de az én szívem természetesen a Szegény párák felé húz. Nagyon drukkolok, nagy esélyünk van”

– mesélte a Metropolnak Patay.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás